عوامل موثر بر پذیرش بانکداری الکترونیکی با استفاده از مدل پیکاراینن
محل انتشار: سومین کنفرانس جهانی بانکداری الکترونیکی
سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 7,278
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
EBANKING03_032
تاریخ نمایه سازی: 15 اسفند 1387
چکیده مقاله:
هدف این مقاله، بررسی عوامل موثر بر پذیرش بانکداری الکترونیک در میان مشتریان بانک الف است. براساس این هدف، محققین در پی پاسخگویی به سوال زیر می باشد:
عوامل موثر بر پذیرش بانکداری الکترونیک، در میان مشتریان بانک الف کدام است؟و اواویت آنها به ترتیب کدام است
برای پاسخگویی بهتر به این سوال ابتدا عوامل موثر بر پذیرش بانکداری الکترونیک در میان مشتریان بانک الف طبق مدل پیکاراینن به شش عامل تفکیک شده اند این عوامل که عبارتند از: مفید بودن، سهولت استفاده، لذت بخش بودن، اطلاعات در زمینه بانکداری الکترونیک، امنیت و محرمانه بودن، کیفیت ارتباط اینترنتی که این عوامل در قالب شش سوال ارائه شدند. برای تعیین حجم نمونه از فرمول استفاده شد .
براین اسا س 300 پرسشنامه توزیع شد که بخشی از آنها ناقص بود لذا 267 پرسشنامه مورد بررسی قرار گرفت.پرسشنامه مورد استفاده قرار گرفته استانداردبوده و از 26 سوال که با شرایط نظام بانکداری کشور ایران بومی شده باشد طراحی شد .اعتبار پرسشنامه ها توسط آقای پیکاراینن مورد تائید قرار گرفته و در داخل کشور نیز به تایید اساتید بازاریابی نظیر آقای دکتر محمدیان و دکتر امیر شاهی و دکتر حیدرزاده و کارشناسان بانکداری نظیر دکتر پورزرندی رسیده است.سوالات پرسشنامه از 2 مقاله اقتباس و با فضای ایران بومی سازی شده که برای بومی سازی نیز از روش ترجمه معکوس ( نیکو مرام،عبدالوند،1383،242 (استفاده شد. برای تعیین پایائی پرسشنامه از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شده است .ضریب آلفای کرونباخ محاسبه شده برای این پرسشنامه 0.88بدست آمده است که نشان دهنده میزان پایائی بالای آن است. خطای حدی در این تحقیق 0.6%در نظر گرفته شد.
یافته های تحقیق نشان داد که تمامی شش عامل فوق بر پذیرش بانکداری الکترونیک در میان مشتریان بانک الف اثر مثبت دارند. که مهمترین شاخص در پذیرش بانکداری الکترونیک، به ترتیب عبارتند از 1- امنیت و محرمانه بودن (21/4) است دومین عامل در پذیرش بانکداری الکترونیک از دیدگاه مشتریان بانک پارسیان، اطلاعات در زمینه بانکداری الکترونیک (86/3) است. سومین شاخص منفعت و مفید بودن (37/3) است. سهولت استفاده (30/3) چهارمین شاخص، کیفیت ارتباط اینترنتی (2/3) پنجمین عامل و در نهایت لذتبخش بودن (05/3) ششمین عامل در پذیرش بانکداری الکترونیک در میان مشتریان بانک الف شناخته شد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مهدی بنی اسدی
کارشناس ارشد مدیریت بازرگانی
سارا شریفی
دانشجوی کارشناسی ارشد فناوری اطلاعات
هومان پورنبی
کارشناس کامپیوتر گرایش نرم افزار
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :