ارزیابی عملکرد صنعت کاشی و سرامیک ایران با استفاده از تحلیل پوششی دادهها (مطالعه موردی: صنعت کاشیسازی میبد)
محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی تحقیق در عملیات ایران
سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 4,265
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ICIORS02_371
تاریخ نمایه سازی: 11 اسفند 1387
چکیده مقاله:
صنعت کاشی و سرامیک؛ سهم بزرگی از صادرات غیرنفتی کشور را به خود اختصاص داده است و از طرفی به دلیل نقش مهمی که این صنعت در ایجاد اشتغال ایفا نموده یکی از صنایع تولیدی مهم در کشور ایران به شمار میآید. در سالهای اخیر ضعف کارایی شرکتهای تولیدی در زمینه کاشی و سرامیک؛ ضمن تحمیل هزینههای فراوان، به کاهش کیفیت تولیدات آنها منجر شده و درنهایت بحران مازاد عرضه و کاهش فروش را در پی داشته است.
بر این اساس در این مقاله عملکرد صنعت کاشی و سرامیک میبد در دو سال 85 و 86 مورد ارزیابی قرار گرفت. برای این منظور، یکی از تکنیکهای مرزی ناپارامتریک به نام تحلیل پوششی دادهها به کار گرفته شد. نتایج ارزیابی نشان داد که از بین 10 شرکت مورد مطالعه، تنها 4 شرکت کاشی سازی مریم، صدف،نارین و باستان در دو سال مورد مطالعه از کارایی تکنیکی و مقیاسی برخوردار بودهاند. بررسی روند تغییرات بهرهوری با استفاده از شاخص مالم کوئیست نشان داد که تنها شرکت کاشی باستان توانسته بهرهوری خود را در سال 86 نسبت به سال قبل در سطح معینی حفظ کند و بقیه شرکتها با یک روند کاهشی در بهرهوری مواجه بودهاند. تجزیه شاخص مالم کوئیست به دو شاخص تغییر کارایی تکنیکی و تغییر مرز تکنولوژی؛ نشان داد که تمامی شرکتها به غیر از شرکت باستان از یک پسرفت در مرز تکنولوژی برخوردار بودهاند. از این رو یک استراتژی بهینه برای این شرکتها، تمرکز بر انتقال تکنولوژیهای مدرن و نوآوریهای تکنولوژیک میباشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
حسنعلی آقاجانی
دانشگاه مازندران، دانشکده علوم اقتصادی و اداری، گروه مدیریت صنعتی
علی زارع شاهی
دانشگاه مازندران، دانشکده علوم اقتصادی و اداری، گروه مدیریت صنعتی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :