اولویتبندی موانع پیادهسازی سیستم یکپارچهسازی منابع سازمان (ERP) با استفاده از تکنیک AHP-FUZZY
محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی تحقیق در عملیات ایران
سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 3,633
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ICIORS02_358
تاریخ نمایه سازی: 11 اسفند 1387
چکیده مقاله:
رقابتی شدن محیط کسب و کار، ضرورت ایجاد یکپارچگی درون سازمانی و بین سازمانی در محیط زنجیره تامین و تحول گسترده در حوزه فناوری اطلاعاتی، عوامل اصلی شکلگیری سیستمهای یکپارچهسازی منابع سازمان (ERP) میباشند. این سیستمها با ایجاد یکپارچگی مدیریتی و عملیاتی درون سازمانی و بین سازمانی و تسهیل و تسریع فرایندهای کسب و کار، کارایی و اثربخشی عملیاتی سازمانها را افزایش داده و آنها را برای حضور در بازار رقابتی آماده مینمایند. با توجه به پیچیدگی و گستردگی پروژههای ERP، جهت پیادهسازی موفقیتآمیز آن؛ بایستی به شناسایی موانع پیادهسازی این سیستم و ارایه راهکارهای اجرایی برای رفع آنها پرداخت. از این رو در این تحقیق به شناسایی موانع عمده پیادهسازی سیستم یکپارچهسازی منابع سازمان و اولویتبندی آنها جهت ارائه راهکارهای اجرایی برای کاهش یا رفع موانع پرداخته میشود.
دادههای لازم برای شناسایی موانع و ارایه راهکارها با نظرسنجی از کارشناسان و افراد خبره در زمینه سیستمهای ERP جمعآوری شده و اولویتبندی موانع به کمک تکنیک تجزیه و تحلیل سلسله مراتبی فازی (AHP-FUZZY) صورت گرفته است. در این تکنیک از 4 شاخص سازمانی، فردی، فنی و عملیاتی و 16 گزینه استفاده شده است.
نتایج حاصل از تحلیل دادهها نشان میدهد که در اولویتبندی شاخصها به ترتیب، شاخصهای سازمانی، فردی، عملیاتی و فنی دارای اهمیت میباشند و در اولویتبندی گزینهها، به ترتیب حمایت ناکافی مدیریت عالی از اجرای پروژه ERP، نبود درک و فهم روشن از اهداف کسب و کار، عدم تناسب ساختار سازمانی با اجرای ERP، مشارکت کم مدیران میانی و کارشناسان درگیر در اجرای پروژه و نبود برنامهریزی صحیح در سازمان جهت پیادهسازی پروژه؛ از جمله مهمترین موانع پیادهسازی ERP میباشند.
کلیدواژه ها:
سیستم یکپارچه سازی منابع سازمان (ERP) ، شاخصهای اولویتبندی موانع پیادهسازی ERP ، فرایند تجزیه و تحلیل سلسله مراتبی فازی (AHP-FUZZY)
نویسندگان
علی ثریایی
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل
آیدا مهدی پور
دانشجوی MBA دانشگاه پیام نور مرکز ساری
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :