بررسی مساله تخصیص فضاهای پویا با تمرکز بر روش‌های فراابتکاری آنیلینگ شبیه‌سازی شده و جستجوی ممنوع

سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,237

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICIORS02_112

تاریخ نمایه سازی: 11 اسفند 1387

چکیده مقاله:

مساله DSAP یک مساله جدید در ادبیات تحقیق در عملیات است که برای اولین بار برای حل چالش مربوط به کاهش ازدحام کاری و تخصیص منابع در فاصله تعمیرات یک نیروگاه برق هسته‌ای معرفی شده است. طی بازه‌های تعمیراتی طراحی شده که نیروگاه از مدار خارج می‌شود، فعالیت‌ها (مثل پایین آوردن تجهیزات از خط، تعمیران پیش‌گیرانه، ارزیابی‌ها و...) بر اساس محدودیت‌های موجود روی منابع، فضا و ارتباط منطقی بین فعالیت‌ها برنامه‌ریزی می‌شوند به گونه‌ای که مدت زمان خروج از مدار کمینه گردد. هنگامی که برنامه مورد نظر برای فعالیت‌های زمان تعمیرات به دست می‌آید، مدیران تعمیرات سرپرستان ساختمان‌ها، فعالیت‌ها را به مکان‌های کاری تخصیص می‌دهند و منابع خالی (همانند جعبه ابزارها) را به فضاهای انبار تخصیص می‌دهند. این مساله برای اولین بار توسط McKendal و همکارانش در سال 2005 صورت‌بندی و ارایه شد و جوابهای اولیه‌ای برای 96 مساله نمونه با دو الگوریتم مبتنی بر SA برای آن به دست آمد. در سال 2006 و 2008 نیز McKendal و همکارانش به معرفی چندین الگوریتم مبتنی بر TS پرداختند که به جوابهای بهتری نسبت به قبل می‌رسید. این پژوهش با بررسی مساله DSAP پرداخته و روش‌های مختلف حل ارایه شده در ادبیات برای آن را به صورت مختصر ارایه داده است. درنهایت نیز با بررسی نقاط ضعف و قوت مقالات مورد نظر به ارایه زمینه‌های پژوهشی مناسب برای پیگیری در این حوزه پرداخته است.

کلیدواژه ها:

مساله تخصیص فضاهای پویا ، الگوریتم‌های فراابتکاری ، آنیلینگ شبیه‌سازی شده ، جستجوی ممنوع ـ Dynamic Space Allocation Problem (DSAP) ، Methaheuristic Algorithms ، Simulated Annealing ، Tabu Search

نویسندگان

حمید مشرقی

بخش مهندسی صنایع، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه تربیت مدرس

آرزو یگانه فلاح

کارشناس ارشد مهندسی صنایع، دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده فنی و مهندسی