سال انتشار: 1396
کد COI مقاله: SPES01_409
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 238
فایل این مقاله در 19 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 19 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله حقوق متهمان تحت سلب آزادی در ق.آ.د.ک مصوب 1392
چکیده مقاله:
بی تردید آیین دادرسی کیفری محل تلاقی حقوق فرد و جامعه بوده و قوانین مربوط به آن بیانگر میزان اجرای عدالت و برقراری نظم در جامعه است. این قوانین در طی سه دهه گذشته تغییراتی اساسی به خود دیده است که آخرین مورد آن قانون مصوب سال 92 است که در حال حاضر آزمایشی بوده و با وجود برخی ایرادات و اشکالات وارده بر آن، به حقوق متهم از لحظه تعقیب تا صدور حکم و اجرای آن توجه ویژه ای نموده است. در مورد حقوق متهم تحت سلب آزادی، به مرحله تحت نظر که مقررات حاکم بر آن از مواد 47 تا 53 بوده به طور مبسوط اشاره داشته که از آن جمله می توان داشتن حق وکیل، اطلاع به خانواده، اعلام مشخصات فرد به دادسرای محل ظرف یک ساعت و... اشاره کرد در مواد 49 و 50 این قانون حق اطلاع به خانواده از بازداشت شده و یا دستگیری را فراهم نموده تا ضمن پیشگیری از نگرانی های ممکن از سوی خانواده ها امکان فراهم نمودن شرایط آزادی متهم توسط خانواده ها را نیز فراهم نماید. و از جمله حقوق متهم پس از سلب آزادی برخورداری از دادرسی عادلانه و منصفانه بوده که به طور قطع هدف هر دادرسی کیفری است که مهمترین آنها؛ تساوی افراد در برابر دادگاه، محاکمه منصفانه و علنی در دادگاه صالح، مستقل و بی طرف، تفهیم فوری و تفصیلی نوع و علت اتهام، حق اطلاع فوری از علل دستگیری و بازداشت، حق حضور فوری در برابر دادگاه و محاکمه بدون تاخیر، منع دستگیری و بازداشت خودسرانه، حضور در دادگاه و دفاع شخصی یا توسط وکیل، منع اجبار به اقرار ... می باشد در ق.آ.د.ک. سال 92 برای اولین بار به لزوم تشکیل پرونده شخصیت توجه شده است.
کلیدواژه ها:
آزادی، متهم، سلب آزادی، حقوق متهم
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/672685/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:وطن پور، فاطمه و پرویزی فرد، آیت اله،1396،حقوق متهمان تحت سلب آزادی در ق.آ.د.ک مصوب 1392،اولین همایش ملی علوم اجتماعی، علوم تربیتی، روانشناسی و امنیت اجتماعی،تهران،،،https://civilica.com/doc/672685
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1396، وطن پور، فاطمه؛ آیت اله پرویزی فرد)
برای بار دوم به بعد: (1396، وطن پور؛ پرویزی فرد)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- بررسی حقوق متهم در اسناد جهانی و منطقه ای با تاکید بر اساسنامه دیوان
- آیین دادرسی کیفری و حقوق شهروندی
- بررسی نظریه های جرم شناسی و مبانی پیشگیری از جرایم در آموزه های دینی
- بررسی تطبیقی نفقه زوجه در حقوق ایران و ترکیه
- حق سکوت در دادرسی با رویکردی به حقوق شهروندی
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- Cognitive-Behavioral Group Counseling on Reducing Test Anxiety of Students with Negative High School Perfectionism
- Effectiveness of Life Skills Education on Reducing Common Rumination and Anxiety among Male High School Students
- Future Perspectives with Readiness of Addiction in Payam Noor University Students
- Comparison of Defect in Theory OF Mind Based on Signs of Low and High Depression Disorders in Students
- Psychological Features of Preschool Successful Coaches Theory of Data Foundation
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.