تاثیر راهنماهای مبتنی بر مدل واک (VAK) بر میزان رضایت مندی اعضای هییت علمی دانشگاه فردوسی مشهد در استفاده از سیستم اطلاعات علمی دانشگاه (ساعد)

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 463

فایل این مقاله در 19 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_LIRJ-4-2_005

تاریخ نمایه سازی: 2 آبان 1396

چکیده مقاله:

هدف: هدف بررسی میزان رضایت مندی اعضای هییت علمی از راهنماها و فیلم آموزشی به هنگام ذخیره آثار در ساعد می باشد. در صورتی که سامانه استفاده پذیر شود اعضای هییت علمی با مشکلات کمتری روبرو می شوند و این امر می تواند در کاهش خطاها در هنگام ذخیره تاثیرگذار باشد. روش: این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نوع ارزیابانه، و از نظر رویکرد، پژوهش پیمایشی با راهبرد قوم نگاری می باشد. در این پژوهش از روش مقایسه جایگزین نمونه اولیه بهره گیری شد .جامعه آماری، اعضای هییت علمی دانشگاه فردوسی هستند که 10 نفر از آن ها به عنوان نمونه انتخاب شد. یافته ها : رضایت مندی اعضای هییت علمی با دو مفهوم مفید بودن و کارآمدی ارزیابی شد. آزمون آماری t مستقل برای هر دو فرضیه نشان داد که راهنماها و فیلم های آموزشی توانسته اند نظر اعضای هییت علمی را نسبت به خود جلب کنند. نتایج نشان داد معیارهایی مانند: در دسترس بودن راهنماها، واضح و قابل درک بودن آن ها و قرار دادن آموزش های مورد نیاز در نقاط مختلف کاربرگه ها و معیارهایی چون وضوح بالای صدا، اضافه کردن متن به فیلم ها، حرکت مکان نما در نقاط در مورد فیلم آموزشی می تواند تا حد زیادی میزان رضایت مندی کاربران در استفاده از سامانه ها را افزایش دهد.

کلیدواژه ها:

استفاده پذیری ، مدل یادگیری واک ، راهنماهای پیوسته ، آموزش های رایانه محور ، سامانه مدیریت اطلاعات ، سیستم اطلاعات علمی دانشگاه (ساعد) ، مخازن سازمانی

نویسندگان

رضا خسروی

دانشجوی کارشناسی ارشد علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه فردوسی مشهد

مهری پریرخ

استاد گروه علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه فردوسی مشهد

رحمت الله فتاحی

استاد گروه علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه فردوسی مشهد