تاثیر شوری آب آبیاری با کدورت ثابت بر منحنی مشخصه رطوبتی خاک

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: فصلنامه آب و خاک، دوره: 27، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_JSW-27-4_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 487
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ایمان نیک روش

دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه آبیاری و زهکشی، دانشکده مهندسی علوم آب، دانشگاه شهید چمران اهواز

هادی معاضد

استاد گروه آبیاری و زهکشی، دانشکده مهندسی علوم آب، دانشگاه شهید چمران اهواز

سعید برومند نسب

استاد گروه آبیاری و زهکشی، دانشکده مهندسی علوم آب، دانشگاه شهید چمران اهواز

عبدعلی ناصری

استاد گروه آبیاری و زهکشی، دانشکده مهندسی علوم آب، دانشگاه شهید چمران اهواز

چکیده

بسیاری از مشکلات و مسایل کشاورزی فاریاب ناشی از ترکیب شیمیایی و فیزیکی آب آبیاری است. کیفیت آب آبیاری از طریق تاثیر بر ساختمان خاک، توزیع اندازه منافذ و پیوستگی آنها، بر منحنی مشخصه رطوبتی خاک موثر است. هدف این مطالعه، بررسی اثر تیمارهای شوری مختلف در حضور کدورت ثابت بر منحنی رطوبتی خاک می باشد. تیمارهای شوری در پنج سطح S(1)=1، S(2)=2، S(3)=4، S(4)=6، S(5)=8 دسی زیمنس بر متر با کدورت ثابت T=200NTU اعمال شدند. این تیمارها در سه عمق مختلف خاک 0 تا 15، 15 تا 30 و 30 تا 45 سانتی متر با بافت سیلتی -لوم در سه تکرار در قالب یک طرح آماری بلوک کامل تصادفی مورد بررسی قرار گرفتند. تعیین منحنی رطوبتی خاک به روش صفحات فشاری انجام شد. نتایج حاصل به وسیله نرم افزار MSTATC مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. نتایج نشان داد که درصد رطوبت خاک برای تیمارهای S5,S4,S3,S2 نسبت به تیمار S(1) به ترتیب 13/65، 20/20، 23 و 30 درصد افزایش یافت. همچنین مقایسه درصد رطوبت خاک در عمقهای مختلف نشان داد که عمق دوم و سوم نسبت به عمق اول کاهش 1/40 و 2 درصدی دارند.

کلیدواژه ها

شوری آب آبیاری، کدورت، منحنی رطوبتی خاک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.