معرفی انواع ریسک های تونل سازی و ارائه یک سیستم برای مدیریت آنها
محل انتشار: هفتمین کنفرانس تونل ایران
سال انتشار: 1385
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 5,923
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ITC07_086
تاریخ نمایه سازی: 1 بهمن 1384
چکیده مقاله:
طر حهای احداث تونل ها و فضاهای زیرزمینی به جهت ارتباط این ساز هها با زمین و آ بهای زیرزمینی در محیطی با عدم قطعیت بالا دنبال می شوند. این عدم قطعیت در بسیاری موارد منجر به خسارت های سنگینی می شود که مدیریت ریس کهای ناشی از این خسارت ها را ایجاب می کند. با توجه به این ویژگ یهاست که به کارگیری رو شها و روی ههای کمی و کیفی مرسوم مراحل
مختلف مدیریت ریسک (سیاستگذاری، شناسایی، ارزیابی، کنترل، اجرا و بازبینی) در این باره به خوبی پاسخگو نم یباشند. بنابراین طراحی یک سیستم مدیریت ریسک خاص به طوری که مراحل مختلف احداث فضاهای زیرزمینی را دربر گرفته، ریسک های ممکن را کنترل کرده و قوانین و راهنماهای کاری موجود را مد نظر داشته باشد، از اهمیت خاصی برخوردار است. در این مقاله ضمن ارائه تقسیم بندی های مختلف از ریسک در پروژه های تونل سازی، مناسب ترین تقسیم بندی انتخاب و نحوه تاثیرگذاری آنها در فازهای مختلف یک پروژه تونل سازی بررسی شده است. برای شناسایی ریسک ها؛ طوفان ذهنی، مصاحبه و استفاده از داده های تاریخی و برای ارزیابی آنها استفاده از ماتریس ریسک در هر مورد توصیه شده است. همچنین با بررسی سوابق تاریخی و فنی 10 پروژه تونلسازی در ایران و 5 پروژه در کشورهای اروپایی مهم ترین ریسک های مرتبط با پروژه و ریسک های فنی تونلسازی شناسایی و فهرست شده است.در آخر نیز برای طبقه بندی و ارزیابی کل ریسک ها با توجه به شرایط ایران یک روش نیمه کمی مبتنی بر ماتریس ریسک ارائه شده است.
کلیدواژه ها:
تونلسازی – مدیریت ریسک- ارزیابی ریسک- ماتریس ریسک
نویسندگان
احمد جعفری
دکتری مکانیک سنگ، استادیار گروه مهندسی معدن، دانشکده فنی، دانشگاه ت
آیدین ختلان
دانشجوی کارشناسی ارشد استخراج معدن، دانشکده فنی دانشگاه تهران، نشرف
حمید پشندی
دانشجوی کارشناسی ارشد فراوری مواد معدنی، دانشکده مهندسی معدن دانشگاه
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :