سال انتشار: 1395
محل انتشار: فصلنامه پژوهش نامه حقوق بشری، دوره: 2، شماره: 4
کد COI مقاله: JR_WMN-2-4_005
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 198
فایل این مقاله در 34 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 34 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله تبیین جایگاه حقوقی تفاوت ارث میان زن ومرداز منظر ملل و ادیان الهی
چکیده مقاله:
از آن جا که ارث یکی از خواسته های درونی انسان و هماهنگ با فطرت اوست، مورد توجه جوامع بشری و دین مبین اس الم قرار گرفته است . بحث در چرایی تبعیض میان زن ومرد ، همواره از چالش برانگیزترین مباحث حقوقی به شمار می رود. این نکته انکا رناپذیر است که در تمامی اقوام و ادیان الهی غیر از اسلام ، ارث بر اساس عامل جنسیت یعنی زن یا مرد بودن ، تعیین می شد و تنها در دین مبین اسلام است که احکام حقوقی ارث بر مبنای مصالح اجتماعی و اقتصادی وهمچنین مسیولیت هایی که بر عهده زن و مرد نهاده شده ، با توجه به قرابت ایشان با شخص متوفی، وضع گردیده است. با وجود ای نکه در تمام مواردی که شخصیت انسانی مالک قانون گذاری است ، زن و مرد از حقوق یکسانی برخوردارند و تنها مالک برتری زن و مرد در اسلا م، همان مرتب های است که بر اساس تقوی الهی بدست می آورند و دیگر هیچ . تفاوت ارث در نظام حقوقی اسلام، مورد هجمه وانتقادات دشمنان قسم خورده آن واقع گردیده است که در ارتباط با آن نظرات بسیاری صر فنظر از صحت و سقم آ ن، ارایه نموده اند.در این مقاله برآنیم پس از بیان مفهوم ارث و موجبات آن به بحث و تدقیق پیرامون ارث در زن و مرد در میان اقوام و ادیان الهی و فلسفه تفاوت ارث میان زن و مرد در اسلام بپردازیم.
کلیدواژه ها:
ارث ، نسب، قرابت، مصالح اقتصادي و اجتماعي
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/665109/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:سریر، فرزانه،1395،تبیین جایگاه حقوقی تفاوت ارث میان زن ومرداز منظر ملل و ادیان الهی،،،،،https://civilica.com/doc/665109
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1395، سریر، فرزانه؛ )
برای بار دوم به بعد: (1395، سریر؛ )
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- بررسی اصل تاخر حادث و آثار آن در حقوق موضوعه و مطالعات فقهی
- بررسی نظریه برچسب زنی از دیدگاه اسلام
- تاثیر گذاری جنسیت در مجازات مجرم در فقه و حقوق ایران
- بررسی حقوق تجارت الکترونیک
- بررسی مشروعیت تنزیل در اسناد تجاری و مبانی فقهی و حقوقی آن
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.