شناسایی تاثیر سرمایه فکری بر تشخیص فرصت های کارآفرینانه در شرکت های دانش بنیان

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات مدیریت بهبود و تحول، دوره: 22، شماره: 71
  • کد COI اختصاصی: JR_JMSD-22-71_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 649
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کامبیز طالبی

دانشیار دانشگاه تهران و عضو هییت علمی دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران

علی داوری

استادیار دانشگاه تهران و عضو هییت علمی دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران

عامر دهقان نجم آبادی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت کارآفرینی دانشگاه تهران

چکیده

سازمان ها در حال وارد شدن به اقتصاد مبتنی بر دانش هستند، اقتصادی که در آن دانش و دارایی های نامشهود، به عنوان مهمترین عامل تولید و همچنین به عنوان مهم ترین مزیت رقابتی سازمان ها شناخته شده است. پژوهش حاضر با هدف شناسایی تاثیر سرمایه فکری بر تشخیص فرصت های کارآفرینانه در شرکت های دانش بنیان مستقر در پارک علم و فناوری اقبال شهر یزد در سال 1391 انجام گرفت. جامعه آماری تحقیق شامل 75 نفر از مدیران شرکت های دانش بنیان بود که با توجه به کم بودن جامعه آماری، برای در نظر گرفتن حجم نمونه ازروش سرشماری استفاده شد. روش جمع آوری داده ها براساس دو پرسشنامه استاندارد مون و کیم ( 2006 )، وپرسشنامه پوهاکا ( 2010 )، انجام گرفت. تجزیه و تحلیل اطلاعات در دو بخش مدل اندازه گیری و بخش ساختاری انجام پذیرفت. در بخش مدل اندازه گیری ویژگی های فنی پرسشنامه شامل پایایی، روایی همگرا وروایی واگرا بررسی گردید و اصلاحات لازم صورت پذیرفت و در بخش ساختاری، ضرایب ساختاری مدلبرای بررسی فرضیه های پژوهش مورد استفاده قرار گرفتند. نتایج پژوهش حاکی از تاثیر مثبت و معنادار سرمایه فکری و ابعاد آن بر تشخیص فرصت های کارآفرینانه بود. هم چنین نتیجه گرفته شد که سرمایه فکری یک منبع بالقوهای برای مزیت رقابتی شرکت های دانش بنیان می باشد که نهایتا باعث رشد و توسعه این گونه شرکت ها شده و به بهبود وضعیت کارآفرینی در این شرکت ها کمک خواهد کرد.

کلیدواژه ها

سرمایه فکری، تشخیص فرصت، سرمایه انسانی، سرمایه ساختاری، سرمایه ارتباطی، شرکت های دانش بنیان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.