سال انتشار: 1396
کد COI مقاله: KAUHEM01_723
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 660
فایل این مقاله در 20 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 20 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله بررسی فقهی و حقوقی جرم انگاری تصرف غیرقانونی در اموال دولتی
چکیده مقاله:
جرایم علیه اموال ومالکیت ممکن است تحتدو عنوان جداگانه مورد بحث و بررسی قرار گیرد. گاهی جرم به عنوان تجاوز به معنی اخص قضایی به حق مالکیت، و زمانی جرم به عنوان خطر مادی علیه تمامیت جسمی شیء و یا مال انجام می پذیرد. به عبارت دیگر در واقع عملی که موجب خروج مال از دست مالک یا نابودی شیء دیگری می شود. در زمره جرایم علیه اموال و مالکیت قرار میگیرند هرچند قصد مرتکب جرم عدم استفاده از شیء یا منافع مورد نظر باشد آن جایی که مفهوم دولت در معنای امروزین آن، مفهومی تقریبا جدید و یا حداقل غیرکهن می باشد، بنابراین در کلیه موارد جرایم علیه دولت، مراجعه به متون کهن و تاریخی برای یافتن ریشه این گونه جرایم و تاریخ شکل گیری آنها در آن دوران ها بی فایده و بی نتیجه خواهد بود. برپایه همین استدلال، یافتن احکامی راجع به جرایم اختلاس و تصرف غیرقانونی در وجوه و اموال دولتی، در متون فقهی اسلامی، به لحاظ همان دلایلی که در سطور فوق آمد، امکان پذیر نبوده وبرای یافتن ریشه چنین جرایمی باید به تاریخ شکل گیری دولت های امروزین توجه ومراجعه نمود. با پیشرفت جوامع که حاکمیت دولت ویژگی بارز آن است، انتظام امور اداری و حفظ و نگهداری اموال و وجوه دولتی و عمومی ازاهمیت خاصی برخوردار شده است تا آنجا که در جمهوری اسلامی ایران، اصولی از قانون اساسی، مانند (اصل 53 و 55) به آن اختصاص یافته است. این امر و ضرورت حمایت از اموال و برنامه های مالی مصوب دولت، مفنن را بر آن داشته است تا به عنوان ضمانت اجراء برای اعمال و اقدامات خودسرانه مسیولان و ماموران اجرایی، عنوان مجرمانه تعیین و مجازات مقرر کند.
کلیدواژه ها:
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا KAUHEM01_723 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/659381/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:قاسمی، ولی،1396،بررسی فقهی و حقوقی جرم انگاری تصرف غیرقانونی در اموال دولتی،کنفرانس ملی پژوهش های نوین در مدیریت، اقتصاد و علوم انسانی،کازرون،https://civilica.com/doc/659381
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1396، قاسمی، ولی؛ )
برای بار دوم به بعد: (1396، قاسمی؛ )
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- کاربرد انرژی هسته ای در صنعت کشاورزی
- تحلیل و تطبیق جرایم اقتصادی مقرر در کنوانسیون مبارزه با فساد(2003) با مقررات حقوق کیفری ایران
- جرم گزارش خلاف واقع در نظام کیفری ایران
- مقایسه جرایم اختلاس و تصرف غیرقانونی در اموال عمومی
- بررسی تحلیلی حمایت های قانونی از سالمندان در ایران
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- نقش مالیات بر ارزش افزوده در نرخ بازده دارایی ها
- بررسی رابطه بین دلبستگی شغلی و اثربخشی سازمانی در بین کارکنان بانک کشاورزی شهر کرمان
- بررسی ذهنیت کارکنان در مورد رضایت شغلی به کمک روش شناسی کیو
- مقایسه تطبیقی پرتفوی بهینه ارزی در دو دوره زمانی متفاوت ۱۳۸۸ - ۱۳۹۲ و ۱۳۹۲ - ۱۳۹۶ با بهره گیری از الگوی مارکویتز
- بررسی رابطه تیپ شخصیتی A&B مدیران بانک ها و تعهد سازمانی کارکنان آن ها (مطالعه موردی:شعب بانک های پست بانک و ملی استان زنجان
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.