سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

مقایسه شبکه های تحلیلی مرکب و عصبی مرکب در تخمین دبی آب ورودی به فضاهای زیرزمینی مطالعه موردی (تونل امیرکبیر)

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 473

فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CSCG01_023

تاریخ نمایه سازی: 29 مهر 1396

چکیده مقاله مقایسه شبکه های تحلیلی مرکب و عصبی مرکب در تخمین دبی آب ورودی به فضاهای زیرزمینی مطالعه موردی (تونل امیرکبیر)

به دلیل احتمال هجوم آب های زیرزمینی به تونل امیرکبیر در هنگام انجام عملیات حفاری، تخمین آب ورودی به این تونل از اهمیت ویژه ای برخوردار است. روابط تحلیلی همراه با شبکه های عصبی از جمله روش های مناسب جهت تخمین جریان نشت آب در فضاهای زیرزمینی هستند. در این مطالعه برای افزایش کارایی هر یک از این روش ها، ابتدا از روش شبکه های مرکب استفاده شده و سپس نتایح آنها با یکدیگر مقایسه شدند. برای این منظور، با استفاده از چهار رابطه تحلیلی متداول در تخمینن دبی آب ورودی به تونل شامل روابط گودمن، لی، ال تانی و کارلسرود، شبکه مرکب تحلیلی و شبکه عصبی مرکب با استفاده از 30 شبکه عصبی معمولی، پیاده سازی شدند. نتایج حاکی از آن است که با وجود به کارگیری شبکه های مرکب باز هم روابط تحلیلی نتایجی دور از واقعیت تولید می کنند. این در حالی است که نتایج شبکه عصبی مرکب بسیار مناسب و قابل اعتماد است.

کلیدواژه های مقایسه شبکه های تحلیلی مرکب و عصبی مرکب در تخمین دبی آب ورودی به فضاهای زیرزمینی مطالعه موردی (تونل امیرکبیر):

نویسندگان مقاله مقایسه شبکه های تحلیلی مرکب و عصبی مرکب در تخمین دبی آب ورودی به فضاهای زیرزمینی مطالعه موردی (تونل امیرکبیر)

صادق کریم پولی

استادیار گروه مهندسی معدن، دانشکده مهندسی، دانشگاه زنجان

بهشاد جدیری شکری

استادیار گروه مهندسی معدن، دانشگاه صنعتی همدان

مقاله فارسی "مقایسه شبکه های تحلیلی مرکب و عصبی مرکب در تخمین دبی آب ورودی به فضاهای زیرزمینی مطالعه موردی (تونل امیرکبیر)" توسط صادق کریم پولی، استادیار گروه مهندسی معدن، دانشکده مهندسی، دانشگاه زنجان؛ بهشاد جدیری شکری، استادیار گروه مهندسی معدن، دانشگاه صنعتی همدان نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی نخستین کنفرانس ملی محاسبات نرم پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله هجوم آب زیرزمینی، شبکه های مرکب، شبکه های عصبی، روابط تحلیلی، تونل امیرکبیر هستند. این مقاله در تاریخ 29 مهر 1396 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 473 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که به دلیل احتمال هجوم آب های زیرزمینی به تونل امیرکبیر در هنگام انجام عملیات حفاری، تخمین آب ورودی به این تونل از اهمیت ویژه ای برخوردار است. روابط تحلیلی همراه با شبکه های عصبی از جمله روش های مناسب جهت تخمین جریان نشت آب در فضاهای زیرزمینی هستند. در این مطالعه برای افزایش کارایی هر یک از این روش ها، ... . برای دانلود فایل کامل مقاله مقایسه شبکه های تحلیلی مرکب و عصبی مرکب در تخمین دبی آب ورودی به فضاهای زیرزمینی مطالعه موردی (تونل امیرکبیر) با 6 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.