مقایسه میانگین تعداد کلونی قارچ کاندیدا آلبیکانس در بزاق بیماران مبتلا به بیماری لثه قبل و بعد از استفاده از گیاه دارویی چریش (Neem) (Azadirachta indica)

سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 314

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

RMPRE01_014

تاریخ نمایه سازی: 4 مهر 1396

چکیده مقاله:

مقدمه: پریودنتیت(بیماری لثه) یک بیماری التهابی، عفونی بافت های حمایت کننده دندان است که توسط میکروارگانیسم خاص یا گروهی از میکروارگانیسم های خاص ایجاد میشود. همراه شدن پریودنتیت با بیماریهای دیگر از جمله کاندیدیازیس سبب ایجاد تظاهرات کلینیکی متفاوت و مقامی میشود.کاندیدیازیس توسط قارچ کاندیدا آلبیکانس ایجاد میشود که با تظاهراتی از قبیل التهاب و خونریزی از لثه خود را نشان میدهد. بررسی اصلی در این مطالعه بررسی اثر بخش بودن فاز درمانی گیاه چریش به صورت دهانشویه بر التهابات لثه ای همراه با کاندیدیازیس می باشد.مواد و روش ها:تعداد 63 بیمار مبتلا به پریودنتیت همراه با کاندیدیازیس انتخاب گردیدند . پس از نمونه گیری از بزاق شیار لثه ای بیماران با استفاده از کن کاغذی شماره 45، نمونه های کن کاغذی در یک سی سی سرم فیزیولوژی استریل قرارگرفته، سانتریفیوژ گردیده و سپس به محیط کشت کروم آگار منتقل گردیدند. کلونی کاندیدا آلبیکانس که به رنگ سبز در محیط کشت مشاهده گردید، برای هر بیمار شمارش شد. سپس به بیماران دهانشویه حاوی برگ های جوشیده شده گیاه چریش داده شد تا 3 مرتبه در روز استفاده کنند. پس از 6 هفته از بزاق شیار لثه ای هر بیمار مجددا نمونه گیری و مطابق قبل کشت گردید وکلونی های کاندیدا آلبیکانس شمارش گردیدند.نتایج: میانگین تعداد کلونی بعد از درمان کاهش معناداری یافت (p<0/001)بحث و نتیجه گیری : به نظر میرسد که عصاره برگ جوشیده شده گیاه چریش سبب کاهش التهابات ناشی از وجود قارچ کاندیدا آلبیکانس در محیط دهان می شود ؛به گونه ای که التهابات و خونریزی هایی که به واسطه این قارچ در محیط دهان ایجاد میشود با مصرف این گیاه به صورت دهانشویه کاهش می یابد.

نویسندگان

شیدا سیمین

دندانپزشک