اولویت بندی شایستگی های مدیریت پروژه با رویکردی مبتنی برمعیارهای ارزشی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی مدیریت و مهندسی پیشرفت
  • کد COI اختصاصی: ICMPE01_055
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1098
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین علی احمدی

استادیار دانشگاه علم و صنعت ایران

محمدعلی ارسنجانی

دانشجوی دکترای حرفه ای مدیریت دانشگاه علم و صنعت ایران

محمود ارشادی

کارشناسی ارشد مهندسی صنایع، گروه مپنا

چکیده

امروزه استانداردهای ملی شایستگی مدیریت پروژه در جوامع پیشرفته دنیا مقبولیت زیادی پیدا کرده است. مقالات و کتب منتشر شده متعدد در این حوزه و توجه بیش از پیش سازمانها به شایستگیمحوری در مدیریت پروژه نیز حاکی از اهمیت روزافزون آن دارد. تدوین الگویی برای ارزیابی شایستگی مدیریت پروژه براساس ارزشهایاعتقادی و اصول حرفهای به منظور انتخاب، ارزیابی و ارتقاء نیروی انسانی پروژه، تاثیر بهسزایی در تعالی و رشد حرفهای این حوزه تخصصی در سازمان های پروژه محور خواهد داشت. علیرغم اینکه استانداردهای ارایه شده در سطح بینالمللی، عمومی بودهو در هر فرهنگ و بستر اجتماعی قابل استفاده میباشند بایستی به فراخور شرایط جوامع، فرهنگها و نوع سازمانها تعدیل شوند. باتوجه به تعدد وجود سازمانهای پروژهمحور در کشور و الزامات خاص نیروی انسانی موردنیاز آنها از منظر دیدگاهها ومعیارهای ارزشی، لزوم ارزیابی شایستگیهای مدیریت پروژه براین اساس احساس میشود. در این راستا در مقاله حاضر، ابتدا پیشینه اقدامی در حوزه شایستگی مدیریت پروژه در دنیا مورد بررسی قرار گرفت و سپس ابعاد و معیارهای شایستگیهای مدیریت پروژه برمبنای مطالعه این استانداردهای بینالمللی و نیز شناسایی ارزشهایحاکم بر مدیریت از دیدگاه حضرت علی)(ع) در نهج البلاغه، تبیین گردید .سپس با کمک روش دلفی، معیارهای شایستگی مدیریت پروژه در ابعاد مختلف در این سازمانها دسته بندی و ارایه شد. در انتها با استفاده ار رویکردANP معیارها وزن دهی گردید که براین اساس بعد عملکردی مدیریت پروژه از بین 4 بعد شایستگی ومعیارهای مدیریت پیکره دانش مدیریت پروژه در بعد دانشی و شناسایی راهبردهای سازمان و همسوسازی فعالیتها با آنها در بعد عملکردی بیشترین وزن و اهمیت را به خود اختصاص دادند که با توجه به ماهیت اجرایی مدیریت پروژه منطقی بنظر میرسد.

کلیدواژه ها

مدیریت پروژه، استاندارد شایستگی مدیریت پروژه، سازمانهای پروژه محور، ابعاد و معیارهای شایستگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.