سال انتشار: 1396
محل انتشار: چهارمین کنفرانس و نمایشگاه محیط زیست
کد COI مقاله: ENVCO04_022
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 208
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
محتوای کامل این مقاله با فرمت WORD هم قابل دریافت می باشد.
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 13 صفحه است به صورت فایل PDF و یا WORD در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله بررسی مدل بهینه مکان یابی محل دفن مواد زاید جامد شهری شهر آشخانه
چکیده مقاله:
شهر مجموعه ای است از پدیده های پیچیده که تمام اجزای آن به صورت سازمان یافته در ارتباط کامل با یکدیگر هستند، بطوری که ایجاد اختلال در هرکدام از اجزای این مجموعه، باعث ایجاد نارسایی در کل سیستم میشود. انسانها بر محیط تاثیر گذاشته و از نتایج و پیامدهای آن متاثر می شوند، این بیانگر رابطه متقابل انسان و محیط است. زباله های شهری یکی از اجزای زندگی شهر می باشد که عدم توجه به آنها میتواند چشم انداز شهری را تحت الشعاع خود قرار دهد مکان یابی و یافتن محل مناسب برای دفن زباله یکی از مهم ترین بخشهای سیستم مدیریت مواد زاید جامد شهری است.عملیات دفن بهداشتی زباله مقرون به صرفه ترین سیستم دفع زباله های جامد در بسیاری از کشور های در حال توسعه است. به طور کلی از دیدگاه زیست محیطی هدف اصلی از فرآیند مکان یابی لندفیل ،یافتن محلی مناسب است که با دفن بهداشتی پسماند ها در این محل،حفظ بهداشت عمومی و کاهش اثرات منفی زیست محیطی را فراهم می گردد. با توجه به اینکه عوامل زیادی در مکان یابی محل دفن زباله نقش دارند استفاده از سامانه اطلاعات جغرافیایی (GIS) به دلیل توانایی آن در مدیریت حجم زیادی از داده های مکانی یک روش بسیار مطلوب است. وهمچنین روش های تصمیم گیری چند معیاره که تحلیل سلسله مراتبی(AHP) زیر مجموعه آن قرار می گیرد.می تواند ابزاری مفیدی برای تحلیل و ارزیابی معیار های موثر بر مکان یابی محل دفن مواد زاید شهری باشد. پژوهش حاضر از نوع کاربردی و روش کار توصیفی تحلیلی می باشد.این تحقیق با هدف تعیین مکانهای مناسب محل دفن مواد زاید جامد شهر آشخانه با استفاده از GISو فرآیند تحلیل سلسله مراتبی اجرا شده است.در این مطالعه پارامترها، معیارها و ضوابط انتخاب مکانهای مناسب برای دفن بهداشتی مانند زمین شناسی، راههای دسترسی، وضعیت آب و هوایی منطقه، نقشه شیب، نقشه کاربری اراضی، فاصله از مراکز شهری و روستایی، نقشه خاک منطقه، نقشه شبکه هیدروگرافی و جهت باد غالب شناسایی گردیدند. استانداردهای مختلف از جمله استانداردهای مربوط به سازمان حفاظت محیط زیست، وزارت کشور و تجربیات جهانی شناسایی، و ارزیابی گردیدند. سپس با استناد به ضوابط و استانداردهای ملی و جهانی و با اعمال فاکتورهای محدود کننده با استفاده ازسیستم اطلاعات جغرافیایی GIS مکانهای مناسب در سطح شهرستان تعیین گردیدند. به منظور تلفیق لایه ها و اخذ نتایج از تحلیل سلسله مراتبی(AHP) استفاده شد. با انجام بازدیدهای میدانی از میان مکانهای مناسب، محدوده ی در شمال غربی شهر آشخانه به عنوان بهترین مکان انتخاب شد.
کلیدواژه ها:
تحليل زيست محيطي،مكان يابي ،محل دفن مواد زايد،AHP،شهرآشخانه
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/647123/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:ایمانپورکیکانلو، عبدالله و مسعودی، مسعود،1396،بررسی مدل بهینه مکان یابی محل دفن مواد زاید جامد شهری شهر آشخانه،چهارمین کنفرانس و نمایشگاه محیط زیست،تهران،،،https://civilica.com/doc/647123
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1396، ایمانپورکیکانلو، عبدالله؛ مسعود مسعودی)
برای بار دوم به بعد: (1396، ایمانپورکیکانلو؛ مسعودی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- ارائه ی روشی جهت تعیین نقاط حادثه خیز جاده ای با استفاده از سیستم اطلاعات مکانی و فرآیندهای تصمیم گیری چند معیاره
- ارائه یک طراحی جدید برای قالب های اکستروژن معکوس
- شبیه سازی بیلان آبی حوضه آبریز با استفاده از مدل WetSpaدر محیطGIS (مطالعه موردی: حوضهآبریز مرک، استان کرمانشاه)
- اثر تراکم کاشت بر عملکرد و خصوصیات رشدی بنه در گیاه دارویی زعفران
- آلاینده های خاک و روش های پاکسازی آنها
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- نقش مهندسی ارزش در پروژه های زیربنایی به روش تحلیل سلسله مراتبی (مطالعه موردی: پروژه های راه آهن تهران - شمال)
- نشانگرهای زیستی و کاربردهای آنها
- مقاوم سازی تیر های بتنی با استفاده از الیاف کامپوزیتی FRP
- معرفی روش های محاسبات Carbon Capture در اکوسیستم های آب های شور
- مروری بر روش های اندازه گیری ترسیب کربن: اکوسیستم های آب های شور
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.