سال انتشار: 1390
محل انتشار: نشریه تخصصی آب و آبیاری، دوره: 5، شماره: 28
کد COI مقاله: JR_JWI-5-28_004
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 114
فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 6 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله ضرورت ارزیابی نظام های بهره برداری کشاورزی در انطباق با طرح توسعه شبکه ای آبیاری تحت فشار
چکیده مقاله:
چنان چه می دانیم از عوامل تولید در زمینه کشاورزی، آب مهم ترین و تعیین کننده ترین نقش را به خود اختصاص داده است. بویژه در شرایط خشکی چون ایران، آب و کمبود آن عاملی محدود کننده در توسعه کشاورزی به شمار می آید با توجه به رشد روزافزون جمعیت امنیت غذایی یکی از مسایل مهم کشور است. این امر توجه بیشتر به منابع آبی کشور را دو چندان نموده و به لحاظ محدود بودن این منابع استفاده بهینه و افزایش کارایی از آنها امری ضروری است. به همین منظور در سال های اخیر در سایه عنایت ویژه دولت، سیستم های آبیاری تحت فشار در اراضی پایاب سدهای کشور در قالب احداث شبکه های آبیاری و زهکشی توسعه پیدا کرده است. لیکن تجارب بهره برداری از معدود شبکه های تحت فشار اجرا شده، در سطح کشور نشان داده که ، حتی باتامین آب مطمین کشاورزی، اگر مجموعه شرایطی که در واحدهای تولیدی نقش آفرینی می کنند تا آب در قالب ساز وکاری مناسب مصرف شود فراهم نگردد، بی تردید طرح های توسعه آبیاری نمی تواند به اهداف تعیین شده دست یابد. این شرایط عمدتا در قالب نظام های بهره برداری مناسب محقق می شود نظام بهره برداری از منابع و عوامل تولید کشاورزی یکی ا زمهم ترین زیر مجموعه های نظام اجتماعی و اقتصادی در هر منطقه است که تاثیر قاطع و تعیین کننده ای بر میزان اثربخشی طرح های توسعه منابع آب دارد. بنابراین لازم است نظام های بهره برداری کشاورزی موجود در انطباق با الزامات طرح های توسعه کشاورزی و ابیاری مورد ارزیابی قرار گیرند. در این مقاله سعی گردیده است ضمن تشریح مهم ترین الزامات طرح های توسعه شبکه های آبیاری تحت فشار از منظر نظام های بهره برداری کشاورزی، تنگناها و بهره برداری کشاورزی، تنگناها و مزیت های رایج ترین نظام های موجود در سطح کشور مورد شناسایی و مقایسه قرار گرفته اقدامات اصلاحی لازم به تفکیک برای هریک از انواع نظام ها ارایه گردد و در پایان نیز ناظم (نظام های) مطلوب بهره بردرای کشاورزی از این گونه طرح ها معرفی گردد.
کلیدواژه ها:
نظام هاي بهره برداري، آبياري هاي تحت فشار، ارزيابي و انطابق پذيري
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/644818/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:محبی، مجید،1390،ضرورت ارزیابی نظام های بهره برداری کشاورزی در انطباق با طرح توسعه شبکه ای آبیاری تحت فشار،،،،،https://civilica.com/doc/644818
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1390، محبی، مجید؛ )
برای بار دوم به بعد: (1390، محبی؛ )
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- بررسی تأثیر شهرنشینی بر تغییر پهنه سیلاب در مسیل های شهری (مطالعه موردی: مسیل زركش مشهد)
- The Application of statistical techniques to study the interaction between surface water and groundwater resources in karstic zones
- ارزیابی تاثیر کشت حفاظتی بر میزان انباشت اب باران در خاک و عملکرد گندم دیم در استان زنجان
- مروری بر الگوریتم های فرا ابتکاری در بهینه سازی خطوط انتقال آب
- تاثیر تغییر اقلیم در روند خشک بر توان آبی استان گیلان موردی (شهرستان لاهیجان)
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.