ارزیابی مقاومت به خشکی آخر فصل 7 رقم گندم در منطقه جیرفت
محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی بحران آب
سال انتشار: 1387
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,723
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ICWC01_176
تاریخ نمایه سازی: 27 آذر 1387
چکیده مقاله:
محدودیت منابع آب و گسترش سطح زیر کشت با هدف افزایش تولید محصولات زراعی، اهمیت دستیابی به ژنوتیپ های متحمل به شرایط محیطی دشوار با راندمان مصرف آب بالا را آشکار می سازد. به منظور ارزیابی تغییرات عملکرد دانه و اجزای آن و همچنین برخی صفات زراعی ژنوتیپ های گندم در شرایط تنش خشکی، آزمایشی بر اساس قطع آب آبیاری در مرحله ی 50% خوشه دهی با 7 ژنوتیپ گندم شامل ارقام وریناک، چمران، آنفارم، یاوارس مادری، 11-78-S، کرخه و یاوارس گواهی شده تحت شرایط آب و هوایی جیرفت در سال 87-1386 اجرا گردید. این آزمایش در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار اجرا شد. تجزیه واریانس داده ها نشان داد که بین ژنوتیپ های مورد مطالعه از نظر وزن هزار دانه، تعداد ساقه در هر بوته و تعداد ساقه غیر بارور در هر بوته در سطح 5% و برای تعداد ساقه بارور در هر بوته، طول سنبله، تعداد دانه در واحد سطح و طول ریشک در سطح 1% تفاوت معنی داری وجود داشت. مطالعات انجام شده نشان می دهد که ارقام مختلف گندم نسبت به تنش خشکی عکس العملهای متفاوتی از خود نشان دادند به طوری رقم یاوارس گواهی شده و 11-78-S کمترین عملکرد دانه را در بین ارقام داشته و با سایر ارقام تفاوت معنی دار داشته اند. بیشترین عملکرد دانه مربوط به رقم های وریناک، آنفارم، چمران، کرخه و یاوارس مادری بود که با یکدیگر تفاوت
معنی داری نداشتند. در نتیجه با تعیین شاخص های مناسب در اصلاح ارقام متحمل می توان خسارت ناشی از تنش خشکی را به حداقل رساند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
اسماعیل بخشنده
عضو انجمن پژوهشگران جوان دانشگاه شهید باهنر کرمان
فربد هاشمی
عضو انجمن پژوهشگران جوان دانشگاه شهید باهنر کرمان
حسن راه چمندی
عضو انجمن پژوهشگران جوان دانشگاه شهید باهنر کرمان
امان الله سلیمانی
عضو هیات علمی دانشکده کشاورزی جیرفت، دانشگاه شهید باهنر کرمان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :