سال انتشار: 1395
کد COI مقاله: GHADIRCONF01_045
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 117
فایل این مقاله در 21 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 21 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله حاکمیت مشروع در عصر غیبت از نظر فقهای پیش و پس از صفویه
چکیده مقاله:
از آنجا که وضعیت شیعه در دو دوره پیش از تشکیل حکومت صفویه وبعد از آن که هم تجربه ی عملی حکومت داری و هم حضور برخی از علمای بزرگ در ساختار حکومتی صفویان را با خود دارد متفاوت می باشد بررسی جداگانه ی نظرات فقهای این دو دوره در مورد حاکمیت مشروع ، ما را با واقعیت دیدگاه تشیع در باب حکومت دینی در عصر غیبت آشنا خواهد ساخت. به همین دلیل در این پژوهش ابتدا نظرات فقیهان بزرگ دوره نخست را درباره ی ولایت فقیه و حکومت مشروع مورد تجزیه و تحلیل قرار داده ایم وسپس این مطلب را از دیدگاه عالمان بزرگ شیعی دوره ی صفویه تا مشروطیت و پیش از انقلاب اسلامی ایران به بررسی نشسته ایم. نتایج به دست آمده بیانگر این است که تمام فقهای بزرگ شیعه در دو بازهی زمانی متفاوت از نظر موقعیت سیاسی، یعنی از آغازین روزهای غیبت کبرای امام عصر(ع) تا تشکیل دولت شیعیان صفوی در ایران و از زمان روی کار آمدن این دولت و دخالت عالمان بزرگ امامی در امر حکومت تا دوران معاصر، به ضرورت وجود حکومت اعتقاد راسخ داشته اند؛ ثانیا اکثر قریب به اتفاق عالمان امامی، بویژه استوانه های فقهی و بزرگان شیعه حاکمیت مشروع دینی در دوران غیبت امام زمان(عج) را مختص فقهای جامع الشرایطی که عادل، مدیر و مدبر باشند می دانند؛ثالثا فقهای پیش از تشکیل دولت شیعیان صفوی علی رغم تاکید بر مشروعیت حکومت ولی فقیه در عصر غیبت، معمولابه مسایل کلی در این مورد پرداخته اند در حالی که فقیهان عصرصفویه به بعد، این امر را به صورت مفصل تر و جزییتر آن را مورد بحث و بررسی قرار داده اند؛رابعا هر چند تعداد اندکی ازعالمان دینی اختیارات ولی فقیه را منحصر به امور حسبی دانسته اند اما اکثر فقهای بزرگ، حوزه ی اختیارات ولی فقیه را شامل همه ی اختیارات حکومتی پیامبر اکرم(ص) و امامانمعصوم(ع) می دانند.
کلیدواژه ها:
حاكميت مشروع، ولايت فقيه، فقهاء، صفويه
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/643508/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:فرزانه، عبدالحمید،1395،حاکمیت مشروع در عصر غیبت از نظر فقهای پیش و پس از صفویه،اولین کنفرانس بین المللی مطالعات اجتماعی فرهنگی و پژوهش دینی،رشت،،،https://civilica.com/doc/643508
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1395، فرزانه، عبدالحمید؛ )
برای بار دوم به بعد: (1395، فرزانه؛ )
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- عبرت آموزی از زندگی پرچم داران بصیرت وخواص بی بصیرت در تاریخ اسلام
- عوامل و موانع بصیرت
- بررسی تطبیقی دانشگاه های افسری معروف دنیا
- راه های برون رفت از فتنه در جامعه اسلامی از نگاه امیرالمؤمنین علی (ع) (با تأکید بر وقایع پس از انتخابات دهم)
- اخلاق پاسداری
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.