سال انتشار: 1387
محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی بحران آب
کد COI مقاله: ICWC01_079
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 734
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 13 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله روش برآورد راندمان سامانههای تغذیه مصنوعی در آبراهههای فصلی و بهینهسازی ابعاد اصلی سامانه مطالعه موردی: طرح امامزاده عبدا... سمنان
چکیده مقاله:
تغذیه مصنوعی آبهای زیرزمینی از جمله راههای ذخیره سازی آب در مخازن زیرزمینی است و سبب توسعه و بهره برداری بهینه از منابع آب می شود. با توجه به برداشت بی رویه از منابع آب زیرزمینی و با در نظر گرفتن نوع بارندگی و رژیم سیلابی آبراهههای فصلی، اجرای طرحهای تغذیه مصنوعی در رودخانههای فصلی ضروری به نظر میرسد. با وجود تحقیقات قابل توجه در زمینه تغذیه مصنوعی، هنوز روشی برای برآورد راندمان این طرحها ارائه نشده است. هدف این پژوهش تعیین راندمان تغذیه سامانههای تغذیه مصنوعی با استفاده از جریان سیلابی رودخانههای فصلی است. در روش پیشنهادی ابتدا هیدروگرافهای سیلاب در دوره بازگشتهای مختلف بین اجزاء مختلف ورودی سامانه تقسیم میگردد. بدین ترتیب که با مدلسازی، هیدروگراف عبوری از سرریز اوجی، دریچه تخلیه رسوب و ورودی به حوضچههای تغذیه، شبیهسازی شده و در نتیجه راندمان آبگیری حوضچهها در دوره بازگشتهای مختلف تعیین میگردند. سپس با توجه به ابعاد حوضچههای تغذیه و آب نفوذیافته از حوضچهها در طول سیلاب، میزان حجم آب قابل تغذیه در حوضچهها تعیین میشود. در محاسبه نفوذ از بستر رودخانه از ترکیب مدلسازی هیدرولیکی توسط Hec-Ras و روش اچهوری استفاده شده است. در نهایت پس از تعیین راندمان تغذیه سامانه در سیلابهای با دوره بازگشت مختلف، راندمان تغذیه کلی سامانه تغذیه مصنوعی با استفاده از فرمول امیدریاضی تعیین شده است. روش پیشنهادی در سامانه تغدیه مصنوعی رودخانه امام زاده عبدا.. سمنان به کار گرفته شده است. این سامانه از 5 حوضچه تغذیه و یک سد انحرافی تشکیل شده است. نتایج حاصله حاکی از آن است که روش ارائه شده کارایی مناسبی در تعیین راندمان تغذیه سامانههای تغذیه مصنوعی دارد و ضریب متوسط آبگیری و تغذیه طرح مطالعه موردی به ترتیب معادل 72/0 و 813/0 میباشد.
کلیدواژه ها:
سامانه تغذيه مصنوعي ، ضريب تغذيه، راندمان آبگيري، رودخانه امام زاده عبدا.. سمنان
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/64288/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:بنی حبیب، محمد ابراهیم و علم دوست، ا و نیکو، محمد رضا،1387،روش برآورد راندمان سامانههای تغذیه مصنوعی در آبراهههای فصلی و بهینهسازی ابعاد اصلی سامانه مطالعه موردی: طرح امامزاده عبدا... سمنان،اولین کنفرانس بین المللی بحران آب،زابل،،،https://civilica.com/doc/64288
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1387، بنی حبیب، محمد ابراهیم؛ ا علم دوست و محمد رضا نیکو)
برای بار دوم به بعد: (1387، بنی حبیب؛ علم دوست و نیکو)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- سیمای محیط زیست انسانی شهرستان اسلامشهر
- ارزیابی تآثیر طرح تغذیه مصنوعی بر روی آبخوان دشت امامزاده جعفر گچساران با کمک مدل ریاضی و استفاده از کد MODFLOW
- کاربرد ماتریس ایرانی در ارزیابی اثرات زیست محیطی شبکه آبیاری و زهکشی پایین دست سد 15 خرداد
- تدوین مدل شبیه سازی- بهینه سازی چند هدفه تخصیص منابع آب زیرزمینی،: کاربرد تئوری بازی ها و مدل بهینه سازی NSGA-II
- بهینه سازی تخصیص آب و الگوی کشت محصولات کشاورزی با استفاده از برنامه ریزی غیرخطی؛ مطالعه موردی استان تهران
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- بررسی تأثیر شهرنشینی بر تغییر پهنه سیلاب در مسیل های شهری (مطالعه موردی: مسیل زركش مشهد)
- The Application of statistical techniques to study the interaction between surface water and groundwater resources in karstic zones
- ارزیابی تاثیر کشت حفاظتی بر میزان انباشت اب باران در خاک و عملکرد گندم دیم در استان زنجان
- مروری بر الگوریتم های فرا ابتکاری در بهینه سازی خطوط انتقال آب
- تاثیر تغییر اقلیم در روند خشک بر توان آبی استان گیلان موردی (شهرستان لاهیجان)
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.