جایگاه تالاب های بین المللی هامون از نظر موقعیت پرندگان در میان تالاب های بین المللی ایران
محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی بحران آب
سال انتشار: 1387
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,222
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ICWC01_064
تاریخ نمایه سازی: 27 آذر 1387
چکیده مقاله:
تالاب های هامون پوزک، هامون صابری و هیلمند از مهم ترین تالاب های بین المللی استان سیستان و بلوچستان به شمار می روند. از نظر گونه های پرندگان در خطر تهدید ، حداکثر 32 درصد تالاب های بین المللی ایران دارای بیش از 3 گونه پرنده در خطر تهدید هستند که تالاب هامون پوزک نیز جزو آنهاست و تالاب هامون صابری و هیلمند دارای 3 گونه پرنده در خطر تهدید با جمعیت کم هستند. از نظر گونه های پرندگان در خطر تهدید جهانی حداکثر 27 درصد تالاب های بین المللی ایران بین 3 تا 5 گونه پرنده در خطر تهدید جهانی دارند که تالاب هامون پوزک نیز جزو آنهاست و تالاب هامون صابری و هیلمند دارای 3 گونه پرنده در خطر تهدید جهانی هستند. از نظر جمعیت کل پرندگان، 50 درصد تالاب های بین المللی ایران دارای بیش از 100000 پرنده هستند که تالاب هامون پوزک نیز جزو آنهاست و تالاب های هامون صابری و هیلمند بین 25000 تا 100000 پرنده دارند. از نظر 1 درصد جمعیت های نسل آور پرندگان ، حداکثر 27 درصد تالاب های بین المللی ایران بیش از 5 گونه پرنده زادآور دارند که تالاب های هامون جزو آن ها قرار ندارند. از نظر تنوع پرندگان حداکثر 59 درصد تالاب های بین المللی ایران دارای بیش از 20 گونه پرنده آبزی اند که تالاب هامون پوزک نیز جزو آنهاست. در حالیکه تالاب های هامون صابری و هیلمند بین 5 تا 10 گونه پرنده آبزی دارند. حداکثر در 41 درصد تالاب های بین المللی ایران بهره برداری
بی رویه از پرندگان صورت نمی گیرد که برعکس در تالاب های بین المللی هامون پوزک، صابری و هیلمند
بهره برداری بی رویه از پرندگان از شدت بیشتری برخوردار است. در حداکثر 45 درصد تالاب های بین المللی ایران برداشت پرندگان صورت می گیرد که تالاب های هامون نیز جزو آنهایند.
نویسندگان
سید مهدی امینی نسب
عضو هیات علمی گروه محیط زیست، دانشگاه شهید چمران اهواز، مجتمع آموزش ع
مریم قهرمان پوری
دانش آموخته گروه محیط زیست دانشگاه شهید چمران اهواز، مجتمع آموزش عال
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :