تحلیل قیمت زمین در شهر قوچان

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی ایده های نوین در معماری شهرسازی جغرافیا و محیط زیست پایدار
  • کد COI اختصاصی: AUGES01_072
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 631
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آسیه مظلوم علی آبادی

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری دانشگاه فردوسی مشهد

محمد رحیم رهنما

استاد تمام رشته جغرافیا برنامه ریزی شهری دانشگاه فردوسی مشهد

محمد اجزاء شکوهی

دانشیار رشته جغرافیا برنامه ریزی شهری دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

بررسی توزیع منطقهای زمانی قیمت زمینها میتواند نشاندهنده توسعه شهر، روابط - انسان و زمین و عوامل موثر بر قیمت زمین باشد. به همین دلیل در این پژوهش بهبررسی و تحلیل فضایی قیمت زمین و عوامل موثر بر توزیع آن در شهر قوچان پرداخته شده است. شهر قوچان به عنوان یکی از شهرهای میانی و متوسط مانند اکثر شهرهایایران دارای تحولات و نوسانات زیادی در قیمت زمین شهری بوده، این تحولات پیامدهای زیادی چون افزایش یا کاهش قیمت زمین در طی سالهای مختلف در برخیاز قسمتهای شهر را به دنبال داشته است. اطلاعات مورد نیاز برای این پژوهش از بنگاههای املاک در سطح شهر قوچان در سال 1395 جمعآوری شده است. که تعداداین بنگاه ها با استفاده از فرمول کوکران به دست آمده است و حجم نمونه 30 تا بنگاه املاک میباشد. پراکنش قیمت زمین در سطح قوچان با استفاده از سیستم اطلاعاتجغرافیایی( GIS )بر روی نقشه مشخص شده است. نتایج حاصل از تحلیل فضایی نشان داده که هر چه از مرکز شهر دور میشویم قیمت زمین کاهش مییابد البته به استثنایبرخی از قسمتها شاهد این روند کاهشی هستیم. باید اذعان داشت در نزدیکی میادین و خیابان اصلی قیمت زمین بالاتر از قسمت های دیگر هر ناحیه است. بالاترین قیمتزمین هم بعد از میدان امام خمینی در مرکز شهر در ضلع شرقی و سپس ضلع غربی خیابان امام خمینی قرار دارند و کمترین ارزش زمین در محلات نظرآباد و پشت جنگلهستند.

کلیدواژه ها

زمین، شهر قوچان، قیمت زمین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.