اولویت‌بندی احداث معابر پیشنهادی طرح تفضیلی اصفهان براساس معیارهای ترافیکی و زیست ‌محیطی با استفاده از روش تحلیل سلسله مراتبی

سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,470

فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICCE08_794

تاریخ نمایه سازی: 28 آبان 1387

چکیده مقاله:

حمل و نقل پایدار مهمترین مبانی توسعه پایدار شهرها می باشد. امروزه در بسیاری از کشورهای در حال توسعه، احداث زیر شاخت های مرتبط با حمل و نقل ترافیک شهری شامل شبکه معابر شهری، تقاطع های همسطح و غیر همسطح و تجهیزات مختلف مدیریت و کنترل ترافیک، از جمله ارکان برنامه ریزی و مدیریت حمل و نقل شهری،محسوب می شود. یکی از مهمترین زیرساخت های مرتبط با حمل و نقل شهری، شبکه معابر شهری است که بر اساس ساز و کار موجود در کشور ما در طرح های فرادست به ویژه طرح تفضیلی شهر تصویب شده و در برنامه عمرانی شهرداری ها قرار می گیرد. فارغ از نحوه تعیین ضرورت و مشخصات فیزیکی و کالبدی، اجتماعی و اقتصادی معابر که متاسفانه در بسیاری از موارد ارتباط بسیار کمی با موازین و معیارهای حمل و نقلی و ترافیکی دارد، اولویت بندی خاصی مرتبط با معیارهای حملو نقلی و زیست محیطی در خصوص برنامه زمانبندی اجرایی احداث معابر صورت نمی پذیرد و اولویت اجرایی طرح ها عمدتا بر اساس توان اقتصادی شهرداری ها، جنبه های خاص اجتماعی بخشی از جامعه و میزان تعارضات مرتبط با طرح ها انجام می گردد. در این مقاله ابتدا سناریوهای مختلفی بر اساس معابر شهری پیشنهاد شده در طرح تفضیلی اصفهان ایجاد و سپس با استفاده از نرم افزار EMME2، برای وضعیت موجود و سال افق تخصیص ترافیک بر روی سناریوهای مختلف انجام شد. جهت ارزیابی و رتبه بندی سناریوهای تعریف شده یک فرایند تحلیل سلسله مراتبی ارائه گردید که در آن، مقایسات زوجی، بر اساس خروجی نرم افزار EMME2 و وزن دهی معیارهای ترافیکی و محیط زیستی نیز بر اساس نظرات خبرگان و تصمیم گیرندگان صورت گرفت. در نهایت سناریوهای مختلف رتبه بندی و سناریو برتر انتخاب شد.

نویسندگان

هادی کریمی دهنوی

کارشناس ارشد واحد مطالعات معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری اصفهان

تقی رضوان

کارشناس ارشد مهندسی صنایع، دانشگاه صنعتی اصفهان

قدرت افتخاری

مدیریت واحد مطالعات معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری اصفهان

میثم اکبرزاده

دانشجوی دکترای مهندسی حمل و نقل و ترافیک، دانشگاه لویزیانا آمریکا

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • صفارزاده، م.، (1381)، "مهندسی ترابری و ترافیک، " تهران، دانشگاه ...
  • شفیعی، س.، (1384)، "مدیریت برنامه ریزی و نقش آن در ...
  • کریمی دهنوی، ه.، (1386)، " برآورد متغیرهای کاربری زمین و ...
  • مهندسین مشاور نقش جهان پارس (1382)، "طرح تفضیلی شهر اصفهان". ...
  • Belton, _ and Stewart, T.J, . (2002), "Multiple criteria decision ...
  • Saaty, T.L., (1980), ،0The analytic hierarchy process _ McGraw-Hill, New ...
  • Bana, C. A., and Vansnick, J-C, (2001), _ fundamental criticism ...
  • نمایش کامل مراجع