ارزیابی زیست محیطی پروژههای احداث شهرکهای صنعتی ( مطالعه موردی شهرک صنعتی اندیمشک 2)
محل انتشار: هشتمین کنگره بین المللی مهندسی عمران
سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 4,379
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ICCE08_700
تاریخ نمایه سازی: 28 آبان 1387
چکیده مقاله:
شهرک های صنعتی فضاهایی هستند که در برنامه ریزی های صنعتی، ملی، منطق های و طرح ریزی های کالبدی به عنوان ابزار سیاسی بکار گرفته میشوند و هدف نهایی آنها دستیابی به توسعه پایدار می باشد. پروژه های احداث و ایجاد شهرک های صنعتی معمولاً با اثرات مثبت و منفی و تغییرات اکولوژیکی متوالی همراه خواهند بود که در قالب ارزیابی اثرات زیست محیطی شناخته میشوند.
در مطالعات ارزیابی اثرات زیست محیطی شهرک صنعتی اندیمشک 2، محدوده مورد بررسی در 6 کیلومتری جنوب غربی شهرستان اندیمشک واقع شده است. مساحت منطقه طرح 450 هکتار وهدف از انجام این تحقیق، شناسایی و بررسی ابعاد اثرات زیست محیطی پروژه مذکور است. برای انجام مطالعات ارزیابی اثرات پروژه ابتدا وضعیت موجود محیط زیست منطقه در محدوده های زیست محیطی (بلافصل و تحت نفوذ) بررسی شده پس با استفاده از اطلاعات فنی طرح، پیشبینی و ارزیابی آثار صورت گرفته است. برای ارزیابی پروژه از روش ماتریس لئوپولد استفاده شده است.
نتایج حاصله از ارزیابی زیست محیطی طرح بیانگر بالا بودن میزان اثرات مثبت نسبت به اثرات منفی آن است. در نهایت نیز برنامه مدیریت زیست محیطی طرح شامل ساختار HSE، مدیریت پسماند و مدیریت ریسک با توجه به دیدگاه های جدید سایر کشورها و سازمانها در این زمینه تدوین شده است.
کلیدواژه ها:
ارزیابی زیست محیطی – شهرک صنعتی– ماتریس لئوپولد- ساختار HSE
نویسندگان
مهرنوش رسولی
کارشناس محیط زیست - شرکت مهندسین مشاور بنابرج
مژگان حسینی
کارشناس عمران - شرکت مهندسین مشاور بنابرج
سعید حاجی علی گل
کارشناس ارشد هیدرولیک شرکت مهندسین مشاور شاراب
فریبرز محمدی
کارشناس ارشد آبیاری وزهکشی شرکت مهندسین مشاور شاراب
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :