بررسی تطبیقی مساکن مسیحیان و مسلمانان با رویکرد فرهنگی- مذهبی (نمونه موردی: روستاهای مسیحی و مسلمان نشین منطقه آذربایجان غربی)
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 515
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ICSAU04_2448
تاریخ نمایه سازی: 11 مرداد 1396
چکیده مقاله:
در نظر گرفتن یک عامل، در توضیح و چرایی شکلهای مختلفی که معماری و به دنبال آن مسکن تاکنون داشته است و تغییراتی که درآن ها ایجاد شده است، هیچگاه نمی تواند کافی باشد. اقوام می توانند با عقاید و ایدیولوژی های متفاوت محیط های متنوعی را به وجود آورند.در واقع پاسخ هایی که اقوام به محیط زندگی خود می دهند، از مکانی به مکان دیگر متفاوت است. مهمترین مساله ای که این مقاله با آنمواجه است، بررسی نقش مذهب به عنوان یکی از زیرشاخه های عامل فرهنگی، بر شکلگیری مساکن می باشد، که در پی آن بتوان با ارایهراهکارهایی مساکنی مطابق با نیازهای ساکنین مناطق مورد مطالعه، طراحی کرد. هدف از طراحی مسکنی که متناسب با نیازهایروستاییان و مطابق با فرهنگ آنها باشد، ممانعت از مهاجرت بی رویه ی روستاییان از روستا به شهر است، که یکی از دغدغه های بزرگجوامع می باشد. از این رو این تحقیق با روش مطالعات میدانی از روستاهایی واقع در استان آذربایجان غربی (گلپاشین، سپورغان، خسرو آبادو شیطان آباد) که ساکنین آنها دارای دو دین مسیحیت و اسلام هستند، انجام شده است. با بررسی تطبیقی مساکن (قدیم وجدید) روستاهای مورد مطالعه، و همچنین ثابت فرض نمودن عوامل اقتصادی و اقلیمی و ...، تاثیر مذهب بر ابعاد مختلف مساکن اعم ازورودی، نما، سردر، پنجره، تعداد طبقات، چیدمان فضایی پلان و ... به طور واضح دیده شد. از این رو نادیده گرفتن نقش مذهب برایطراحی هایی که در آینده برای این مناطق قرار است صورت پذیرد، امری غیر ممکن می باشد. و بالعکس توجه به آن، منجر به طراحی هایاصولی به طوری که رضایتمندی اهالی را افزایش دهد خواهد شد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
نیلوفر زرغامی پرست
دانشجو، دانشگاه تبریز
رحمت محمدزاده
استاد، دانشگاه تبریز
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :