ارتقاء کیفی نما و منظر شهری در بافت های مذهبی و تاریخی با بهره گیری از ویژگی های بصری و اقلیمی نانو مصالح (نمونه موردی مجموعه علی ابن مهزیار اهوازی و بافت تاریخی پیرامون آن)
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 542
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ICSAU04_2319
تاریخ نمایه سازی: 11 مرداد 1396
چکیده مقاله:
نماها و بدنه های شهری مهمترین عناصر جهت آشنا شدن مردم باخصوصیات منظر یک شهر ، محسوب می شوند . در اغلب مواقع این بدنهها نشان دهنده بناها و ساختمانهایی است که در پس زمینه آن قراردارند. در روزگار معاصر شاهد تحولاتی در این بخش می باشیم کهضرورت و اهمیت ویژه ای را برای پژوهش حاضر ایجاد کرد است.تنوع ساخت و سازهای در کنار گونه گونی مصالحی که در ساختمان هایشهری استفاده می شوند باعث شده نماهای شهری در روزگار معاصردارای انسجام کافی نباشند.عموما بدنه های شهری از جداره ساختمان ها تشکیل می شوند ؛ جدارههایی که نما و پنجره های بنا را در ساختار خود جای داده اند.در روزگار معاصر از کیفیت بدنه های شهری به شدت کاست شده است.چرا که انتخاب مصالح نما و نوع پنجره ها بر اساس اولویت دادن بهبعد اقتصادی و سود آوری در تولیدات ساختمانی و سلیقه فردی و... صورت می گیرد.سلیقه ایی که تنها حاصل اتفاق نظر معمار و کارفرما است . در اینانتخاب عواملی نظیر هزینه خرید مصالح و پنجره ها ، هزینه کارگرمتخصص در اجرای سیستم نما یا پنجره و یا هزینه نصب و اجرای پنجرهها ، بکارگیری مواد و مصالح مناسب و موثر را در نماها و بدنه هامحدود می کنند . عموما در انتخاب مصالح نما و نوع پنجره ها ،از عواملی نظیر سیمای بنا در دراز مدت و قرار گیری آن در برابرعواملی جوی میزان انتقال انرژی بین فضای داخل و خارج جداره بناو همچنین هزینه مصرف انرژی ساختمان صرف نظر می شود. در حالی کهنمای ساختمان بوسیله مصالح نانو مهمترین جنبه در به نمایش گذاشتنساختمان در عرصه عمومی است و از اهمیت ویژه ایی برخوردار است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سیدعلی علوی محمدی
دانشجوی کارشناسی ارشد طراحی شهری،موسسه آموزش عالی معماری و هنر پارس، تهران،ایران
ابراهیم جنبی بحرینی
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد آبادان، آبادان، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :