تحلیل تاریخچه زمانی رفتار قاب با اتصال مقطع تیر کاهش یافته با دهانه 7 متری

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 459

فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICSAU04_0922

تاریخ نمایه سازی: 11 مرداد 1396

چکیده مقاله:

انتظار اساسی طراحی در قاب های خمشی داشتن رفتار شکل پذیر و بدون شکست در اتصال در برابر نیروهای وارده برقاب است. متاسفانه بعد از زلزله نوثریچ مشخص شد که قاب های خمشی این انتظارات را برآورده نمی کنند در نتیجهنیاز به تدابیر جدیدی است مانند تضعیف موضعی مقطع تیر. در این راهکار با بریدن قسمتی از بال تیر و با ایجاد مفصلپلاستیک در فاصله ای از محل اتصال، مانع از شکست ترد در اتصال قاب می شود. در این تحقیق با استفاده از تحلیلدقیق تاریخچه زمانی، به بررسی رفتار قاب خمشی ویژه با اتصال مقطع تیر کاهش یافته (RBS) با دهانه 7 متری میپردازیم. به همین خاطر طبق آیین نامه 2800 ویرایش سوم، یک قاب یک دهانه را در نرم افزار ETABS در یک جهتافقی بصورت تحلیل استاتیکی، طراحی کرده تا مقاطع بدست. در ادامه قاب را طبق آیین نامه 2800 ویرایش چهارمبصورت تاریخچه زمانی تحلیل می کنیم تا نیرو های وارده بر قاب (یک جهت افقی و قایم، طبق الزامات ویرایش چهارمآیین نامه 2800) از نرم افزار ETABS استخراج شود. در نهایت قاب با اتصال RBS را در نرم افزار اجزا محدودABAQUS مدل کرده و نیروهای بدست آمده را وارد نرم افزار ABAQUS می کنیم تا آنالیز ما به وسیله نیروهایبدست آمده از تحلیل دینامیکی تاریخچه زمانی صورت گیرد. نتایج بدست آمده نشان می دهد با اینکه قاب تنها برای یکجهت افقی طراحی گشته است، ولی پاسخ مناسبی در برابر مولفه قایم وارد بر خود دارد به نحوی که محل اتصال تیر بهستون، از تنش های بالا به دور خواهد ماند.

کلیدواژه ها:

تحلیل دینامیکی تاریخچه زمانی ، تیر با مقطع کاهش یافته ، رفتار قاب خمشی فولادی ویژه ، مولفه قایم و افقی زلزله ، دهانه 7 متری

نویسندگان

محمد قاضی

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران غرب، گروه مهندسی عمران، تهران، ایران

رامین عزیزی راد

دانشجوی کارشناسی ارشد سازه، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران غرب، گروه مهندسی عمران، تهران، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • ایمان پور، ع.، میرقادری، ر.، 1386، "ارزیابی عملکرد مقاطع ضعیف ...
  • آیین نامه زلزله 2800، ویرایش 3، ایین نامه طراحی ساختمان ...
  • مبحث ششم مقررات ملی ساختمان، بارهای وارد بر ساختمان (1392)، ...
  • آیین نامه زلزله 2800، ویرایش 4، شرحی بر طراحی ساختمان ...
  • مبحث دهم مقررات ملی ساختمان، طرح و اجرای ساختمان های ...
  • Kulkarni, S., and Gaurang, V., *Study of Steel Moment Connection ...
  • نمایش کامل مراجع