کاهش آلودگی محیط زیست با جایگزینی بایوکامپوزیت های بر پایه طبیعی به جای بسته بندی های بر پایه مواد سنتزی (پلاستیک ها)

سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 561

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

FITI01_210

تاریخ نمایه سازی: 18 تیر 1396

چکیده مقاله:

امروزه پلاستیک ها به عنوان یک ماده سنتزی و مصنوعی نقش بسیار مهمی در صنعت بسته بندی ایفا می کنند. خواص منحصر به فرد و بسیار خوب پلاستیک ها باعث شده که جایگزین بسیار مناسبی برای فلزات، چوب، شیشه و لاستیک ها در کاربردهای مختلف باشند. ولی از طرف دیگر کاربردهای وسیع و تولیدات روزافزون پلاستیک ها سبب مشکلات عمده از نظر زیست محیطی گردیده به طوری که پلاستیک ها به عنوان یکی از عمده ترین آلاینده های محیط زیست از طرف سازمان جهانی محیط زیست معرفی شده اند. آلودگی زیست محیطی ناشی از این محصولات اصولا به ماندگاری و عدم تجزیه این پلاستیک در محیط به مدت 300 الی 400 سال باز می گردد. در طول چند دهه اخیر و با توجه مسایل زیست محیطی، صنایع پلاستیک بخصوص صنایع بسته بندی تشویق به مصرف پلاستیک های تخریب پذیر (تجزیه پذیر) شده اند. پلاستیک های تخریب پذیر جایگزین بهتری برای پلاستیک های معمولی بوده چرا که طی مدت زمانی حداکثر تا چند سال تجزیه و تفکیک گردیده و به چرخه محیط زیست باز می گردند. فرآیند تخریب پذیری این پلاستیک ها توسط تابش، گرما، uv، تنش و آکسایش صورت گرفته و با شکسته شدن زنجیرهای بلند مولکولی و تبدیل شدن آنها به زنجیرهای کوتاه امکان مصرف این پلاستیک ها را توسط میکرو ارگانیسم ها هموار می کند. در واقع میکروارگانیسم هایی چون باکتری ها، قارچ ها و کپک ها زنجیرهای کوتاه شکسته شده پلی اتیلن را مصرف و هضم نموده و در نهایت آنها را به آب و دی اکسید کربن تبدیل می کنند. بیو کامپوزیت ها، فاز زمینه و یا تقویت کننده، از موادی که در طبیعت تجزیه می شوند، ساخته می شوند. این مواد بدون باقی گذاشتن هیچ ماده سمی در طبیعت بوسیله میکروارگانیسم ها تجزیه می شوند. اغلب پلیمرهای سنتزی با منشا نفتی به تخریب بیولوژیکی مقاوم می باشند. پلی مرهایی که پس از فرایند تجزیه توسط میکروارگانیسم ها کاملا به محصولات طبیعی مانند آب، دی اکسید کربن و توده زیستی (باکتری ها یا قارچ ها) و یا آنزیم تبدیل می شوند زیست تخریب پذیر نامیده می شوند. بیوپلیمرهای مورد استفاده در بسته بندی را، می توان براساس شیمیایی به چهار دسته پلی ساکاریدها، لیپیدها، پروتیین ها و پلی استرها تقسیم کرد.

نویسندگان

لیلا امام قلی وند

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم و و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Tharanathan, R. N., 2003. Biodegradable films and composite coatings past, ...
  • Avella, M., De Vlieger. J. J., Errco, M. E., Fischer, ...
  • Flieger, M., Kantovora, M., Prell, A., Rezanka, T., Votruba, J., ...
  • Almasi, H., Ghanbarzadeh, B., Entezami, A. A., 2010. Phys icochemical ...
  • Majdzadeh Ardakani, K., Navarchian, A. H., Sadeghi, F., 2010. Optimization ...
  • Yoksan, Rangrong and Chirachanchai, Suwabun.(201 0)."Silver nanoparticle -1oaded chitosan- starch ...
  • Majdzadeh. A., K., Nazari, B., 2010. Improving the mechanical properties ...
  • Ramaraj, B., _ Cros S linkedp oly(vinyl alcohol) and starch ...
  • نمایش کامل مراجع