بررسی میزان ترکیبات فنلی و توکوفرولی گیاه کوهی ولیک

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین همایش ملی تکنولوژی های نوین در علوم و صنایع غذایی و گردشگری ایران
  • کد COI اختصاصی: FITI01_149
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 659
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امین رستم زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، نور، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نور، ایران

بهزاد علاءالدینی

استادیار، گروه علوم و صنایع غذایی، نور، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نور، ایران

چکیده

ولیک (زالزالک وحشی) د رختچه ای است از خانواد ه رزاسه و از جنس زالزالک است که د ر مناطق جنگلی ایران به خصوص در شمال کشور به وفور وجود دارد، و بسته به رنگ میوه سرخ ولیک و سیاه ولیک نامید ه می شود ولیک منبع غنی از ترکیبات فنلی هست که مهم ترین آنتی اکسیدان های طبیعی به شمار می آیند نیاز به آنتی اکسیدان های طبیعی در صنایع غذایی، آرایشی و دارویی باعث تحقیقات علمی گسترده ای در دهه های اخیر شده است.از نظر ترکیبات شیمیایی شامل ترکیباتی از قبیل کویرستین، روتین و پروآنتوسیانین ها است و نیز دارای فعالیت آنتی اکسیدانی می باشد. میوه تازه ولیک (زالزالک وحشی)، د ارای سیتریک اسید و تارتاریک اسید و کراتگوس اسید ، پکتین، روغن چرب، قند های گلوکوز و فروکتوز است.هدف از مطالعه حاضر برای استخراج ترکیبات فنلی و توکوفرلی عصاره گیاه کوهی ولیک از روش های نوین التراسوند و غرقابی استفاده شد. نتایج مطالعه حاضر نشان داد که ترکیبات فنلی و توکوفرولی تحت تاثیر روش های مختلف استخراج بوده است و در بین روش های مختلف استخراج بهترین روش استخراج روش التراسوند بود که به طور معنی داری بیشتر از تیمار استخراج غرقابی می باشد.بر اساس یافته های این بررسی عصاره گیاه کوهی ولیک یک آنتی اکسیدان طبیعی مناسب و جایگزین آنتی اکسیدان های مصنوعی توصیه می گردد.

کلیدواژه ها

گیاه کوهی ولیک، عصاره، آنتی اکسیدان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.