بررسی جنبه های مهم تولید رنگدانه فیکوسیانین از ریز جلبک اسپیرولینا

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین همایش ملی تکنولوژی های نوین در علوم و صنایع غذایی و گردشگری ایران
  • کد COI اختصاصی: FITI01_060
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3716
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پرستو حبی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی علوم و صنایع غذایی گرایش تکنولوژی مواد غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد محلات، ایران

عبدالرضا آقاجانی

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد محلات

محمدرضا سعیدی اصل

دانشگاه آزاد اسلامی، واحد سبزوار، گروه علوم و صنایع غذایی، سبزوار، ایران

چکیده

امروزه استفاده از رنگ های طبیعی به جای رنگ های سنتتیک مورد توجه زیادی قرار گرفته است. اسپیرولینا پلاتنسیس از معروف ترین ریزجلبک های خوراکی حاوی پروتیین و رنگ دانه فیکوسیانین است. ریز جلبک اسپیرولینا، جلبک سبز آبی ارزشمندی است که به دلیل ارزش غذایی، خواص دارویی، پروتیین بالا، ویتامین ها، مواد معدنی و رنگدانه های طبیعی از جمله فیکوسیانین و کارتنویید ها کاربرد فراوانی در صنایع غذایی، بهداشتی آرایشی، مکمل های غذای دام، طیور و آبزیان دارد. از میان بسیاری از ترکیبات مغذی حاصل از ریز جلبک ها، رنگ دانه ها به دلیل کاربرد زیاد و استخراج آسان، اهمیت تجاری رو به رشدی یافته اند. در حال حاضر تولید تجاری بسیاری از رنگ دانه ها از منابع غیرطبیعی است. همچنین اسپیرولینا پلاتنسیس به واسطه داشتن رنگدانه های ارزشمندی از جمله فیکوسیانین می تواند رنگ جذابی را در فراورده نهایی ایجاد کند. به طور کلی ریزجلبک ها منابع بسیار غنی ترکیبات مغذی و رنگ های طبیعی هستند که قابل افزودن به خوراک انسان می باشد.

کلیدواژه ها

ریز جلبک، اسپیرولینا پلاتنسیس، رنگدانه فیکوسیانین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.