بررسی خواص دینامیکی و خستگی مخلوط های آسفالتی اصلاح شده با فیبر

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: هفتمین همایش قیر و آسفالت ایران
  • کد COI اختصاصی: CAAM07_040
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 595
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدعلی دهشیری

دانشیار دانشکده عمران و محیط زیست، دانشگاه صنعتی امیرکبیر

فریدون مقدس نژاد

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده عمران و محیط زیست، دانشگاه صنعتی امیرکبیر

کورش نادری

دانشجوی دکتری، دانشکده عمران و محیط زیست، دانشگاه صنعتی امیرکبیر

چکیده

در این مقاله، پاسخ دینامیکی و خواص خستگی مخلوط های آسفالتی اصلاح شده با فیبر بررسی شده است. سه نوع فیبر که شامل فیبر سلولز، فیبر پلی استر و فیبر معدنی به ترتیب با مقادیر 0/3 و 0/3 و 0/4 درصد نسبت به وزن کل مخلوط آسفالتی به عنوان اصلاح کننده مخلوط های آسفالتی مورد استفاده قرار گرفته است. به منظور تعیین مدول دینامیکی و زاویه فاز مخلوط های آسفالتی در دماها و فرکانس های مختلف، از آزمایش های مدول دینامیکی با استفاده از آزمایشگر عملکرد نمونه روسازی ممتاز (SPF) انجام گرفته است. خواص خستگی مخلوط های آسفالتی توسط آزمایش خستگی کشش غیرمستقیم (ITFT) در نسبت های تنش متفاوت مورد مطالعه قرار گرفته است. نتایج آزمایش نشان داد که مخلوط های آسفالتی شامل فیبرهای متفاوت تمایل به مدول دینامیکی (|*E|) و زاویه فاز (δ) کمتری دارند. نتایج نشان داد که سختی مخلوط های آسفالتی اصلاح شده با فیبر کاهش و انعطاف پذیری مخلوط ها بهبود یافته است، که نتایج مشابهی در تغییر خواص ویسکوالاستیک مخلوط های آسفالتی نیز بدست آمد. پارامتر خستگی (sinδ|*E|) که از مقادیر پاسخ دینامیکی بدست آمد، در تخمین مقاومت خستگی مخلوط های آسفالتی به کارگرفته شد. نتایج نشان داد که پارامترهای خستگی مخلوط های آسفالتی اصلاح شده با فیبر کاهش یافته است که نشان می دهد خاصیت خستگی می تواند با اصلاح کننده های فیبری بهبود یابد. علاوه بر این، نتایج آزمایش خستگی نشان داد که مخلوط های آسفالتی اصلاح شده با فیبر در مقایسه با مخلوط کنترل مقاومت خستگی بهتری از خود نشان دادند.

کلیدواژه ها

اصلاح شده با قیر، مخلوط آسفالتی، مدول دینامیکی، زاویه فاز، عمر خستگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.