بررسی رابطه تفکر استراتژیک و میزان توانایی کارآفرینی در کارکنان کارخانجات شهرک صنعتی ماشین سازی و فناوریهای برتر مشهد
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 559
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ICCAM01_018
تاریخ نمایه سازی: 10 تیر 1396
چکیده مقاله:
تفکر استراتژیک فرآیندی است که طی آن مدیر میآموزد که چگونه چشم انداز تجاری خود را بوسیله کار گروهی، تفکر انتقادی و بهبود مستمر تعریف کند. مدیریت استراتژیک به چشمانداز و برنامههای بلند مدت سازمان اشاره دارد که باشناسایی نقاط قوت و ضعف سازمان و نیز تهدیدات و فرصت های محیطی، مسیر و آینده سازمان را مشخص مینماید. پژوهش حاضربه بررسی رابطه تفکر استراتژیک با توانایی کارآفرینی میپردازد. این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نظرنحوهی گردآوری دادهها، جزء تحقیقات توصیفی و از شاخهی پیمایشی است. جامعه آماری مورد مطالعه در این پژوهششامل تمامی کارکنان کارخانجات شهرک صنعتی ماشینسازی و فناوریهای برتر مشهد که تعداد آن 261 نفر میباشد. با استفاده از فرمول کوکران حجم نمونه آماری 151 نفر برآورد شد و با روش نمونهگیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند.ابزار گردآوری اطلاعات در بخش نظری که به مطالعهی ادبیات پژوهش و بررسی تحقیقات پیشین اختصاص داشته، فیشبرداری و در بخش میدانی، پرسشنامه بوده است. روایی پرسشنامهها به شیوه روایی صوری و پایایی آن با استفاده ازآلفای کرونباخ محاسبه گردید. جهت تحلیل دادهها و آزمون فرضیهها آزمون ضریب همبستگی استفاده مینماییم. یافتههانشان میدهد که تفکر استراتژیک با توانایی کارآفرینی رابطه مثبت و معنیدار دارد. همچنین تمامی ابعاد تفکر استراتژیک )تفکر سیستمی، عزم استراتژیک، رویکرد علمی، فرصت طلبی هوشمندانه، تفکر در زمان( با توانایی کارآفرینی رابطه مثبت و معنیدار دارد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
فواد بهزادنسب
دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت اجرایی،گروه مدیریت اجرایی، پردیس علوم و تحقیقات خراسان رضوی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور
تورج صادقی
دکترای مدیریت بازاریابی، گروه مدیریت، واحد نیشابور، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :