مطالعه اقتصادی روشهای انتقال گاز(خط لولهM LNG و GTL) در خاورمیانه
محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی صادرات گاز ایران
سال انتشار: 1387
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,815
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
IGEC02_026
تاریخ نمایه سازی: 3 آبان 1387
چکیده مقاله:
خط لوله، GTL , LNG هرسه نقش اساسی درانتقال گازبازی می کنند .استفاده ازخطوط لوله جهت انتقال گاز تابعی ازفاصله است . در مطالعات انتقال ، استفاده از خطوط لوله در مسافتهای کوتاه توصیه می شود اما در مسافتهای طولانی استفاده از سایرروشها (LNG و GTL) درمقایسه با این روش (خطوط لوله ) قابل رقابت اقتصادی است ، هرچندممکن است کشورهای مسیرراه به عنوان مانعی جهت انتقال گازبا خط لوله محسوب شوند.ازطرفی مقیاس انتقال ازطریق خط لوله بسیارحایزاهمیت است واستفاده ازخطوط لوله با قطربیشتردرکاهش هزینه ها موثرواقع می شود.
فرآیند انتقال گا زباتبدیل آن به LNG، علاوه برهزینه تبدیل گازبه مایع وگازی شدن مجدد ،مستلزم صرف هزینه زیادتجهیزات انتقال می باشد بنابراین LNG برای مسافتهای کوتاه ازنظر اقتصادی مقرون به صرفه نیست.
تکنولوژی تبدیل گازبه مایع (GTL) به سادگی قابل مقایسه با LNG وخطوط لوله نیست .زیرا GTL دارای فرآیندی تبدیلی است (تبدیل گازبه مایع)اما LNG صرفاً تبدیل فیزیکی ودرخطوط لوله نیزارزش گازتغییرنمی کند.
درخاورمیانه برای مسافتهای متوسط ،به عنوان مثال جهت انتقال گازبه هند و یا ترکیه ،انتقال ازطریق خطوط لوله تابع موانعی ازقبیل رقابت ،ایمنی، ملاحظات سیاسی و... می باشد،لذا در این حالات انتقال گازبه صورت LNG می تواندگزینه قابل رقابت باسایرروشها باشد. دراین مقاله ، فرآیند وپیشینه LNG و GTL و... به صورت خلاصه موردبرر س ی قرارگرفته ، فاکتورهای موثردرانتخاب روش انتقال گازوامکان رقابت روشهای خط لوله , LNG و GTL وهمچنین مشخصات مختلف اقتصادی انتقال ازطریق خط لوله، LNG و GTL خصوصاً درخاورمیانه موردبحث وبررسی قرارمی گیرد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مهرداد کسرایی یگانه
شرکت پالایش گازشهید هاشمی نژاد(خانگیران)، سرخس
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :