دوگانه ایران و روسیه در بازار گاز، تعامل و تقابل
محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی صادرات گاز ایران
سال انتشار: 1387
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,296
فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
IGEC02_007
تاریخ نمایه سازی: 3 آبان 1387
چکیده مقاله:
نیاز بیش از پیش کشورهای جهان به انرژی، و افزایش قیمت آن، موجب رویکرد عمومی به سمت گاز شده است . تلاش برای رشد و توسعه اقتصادی در میان کشورهای توسعه یافته موجب افزایش تقاضا برای انرژی شده است. در حال حاضر ذخایر اثبات شده گاز جهان بالغ بر 183 تریلیون متر مکعب و سهم کشورهای عضو اوپک از این ذخایر بیش از 91 تریلیون متر مکعب می باشد. ذخایر اثبات شده گاز ایران بیش از 28 تریلیون متر مکعب، معادل حدود 15/5 درصد ذخایر جهان می باشد. پروژه های موجود ایران عبارتند از : الف ) /
صادرات به ترکیه ب) سوآپ با آذربایجان ج) واردات از ترکمنستان پروژه های پیش بینی شده عبارتند از : الف ) صادرات به هند و پاکستان (خط لوله صلح) ب) پروژه های LNG در پارس جنوبی.
ذخایر گاز اثبات شده کشور روسیه تا 47/7 تریلیون متر مکعب برآورد می گردد. این میزان معادل معادل حدود 26 درصد ذخایر گاز جهان است. شرکت گازپروم صاحب بیش از یک چهارم ذخایر گاز جهان، تولید کننده 90 % گاز روسیه و تامین کننده شبکه داخلی گاز روسیه است. 25% مالیات روسیه از این شرکت تامین می گردد. پروژه های موجود این کشور عبارتند از: ،Yamal I .Blue Stream ،Northern Lights،Brotherhood پروژه های پیش بینی شده عبارتند از: الف) خط لوله جریان شمالی ب) Burgas-Alexandropoulis ج) Pre-Caspian د) Yamal-Europe-2 ه) Blue Stream 2 و) South Stream pipeline
کشورهای ایران و روسیه روی هم رفته حدود 42 درصد ذخایر گاز جهان را در اختیار دارند. دامنه جغرافیایی تحت پوشش این دو کشور تقریبا اغلب نقاط جهان را شامل می شود. میادین گازی روسیه از شرق آسیا تا اروپا را شامل می شود. ایران نیز دسترسی بسیار مناسبی به بازارهای اروپا و نیز کشورهای شرق و جنوب آسیا برخوردار است. در صورت هماهنگی و تعامل این دوکشور، سودآوری برای هر دو کشور بیشتر خواهد شد.
نویسندگان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :