مقایسه ضوابط پیشنهادی سازمان UNIDO با آیین نامه 2800 زلزله ایران در خصوص استفاده از سیستم دیوار آجری مسلح با مطالعه موردی یک ساختمان دو طبقه
محل انتشار: اولین کنگره ملی مهندسی عمران
سال انتشار: 1383
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,814
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
012_4710767428
تاریخ نمایه سازی: 13 مهر 1384
چکیده مقاله:
ساختمانهای آجری از انواع سازه های مورد استفاده در ایران ، بویژه در شهرها و روستاهای کوچک ، می باشند که در بسیاری از ساخت و سازها به صورت غیر مسلح اجرا و ساخته می شوند .از جمله روشهای مؤثر برای ساخت مقاوم ساختمانهای آجری در برابر زلزله و نیز مقاوم سازی ساختمانهای موجود ، می توان از دیوار برشی مسلح آجـری نام برد که جهت تسلیح از آرماتورهای افقـی و قائم شبیـه دیوارهــای بــرشی بتنـی در آنها استفاده می شود . آیین نامه 2800 زلزله ایران اشاره مختصـری به این موضوع دارد و تنها به ارائه ضریب رفتار سازه بسنده نموده و در قسمت ساختمانهای بنایی از این سیستم به عنوان جایگزینی برای کلافهای قائم اشاره شده است که به ارائه روشی تقریباً شبیه دیوار مسلح آجری و با همان محدودیتهای ذکر شده در سیستم کلاف بندی در ساختمانهای آجری با کلاف پرداختـه است . به منظـور بررسـی بیشتر ، مـوارد ذکر شـده در آیـین نامـه مـذکور و توصیـه های UNIDO ( ( RER/79/015وابسته به سـازمان ملل متحد که به صورت محاسباتـی و فرموله میباشد، برای یک ساختمان آجری با پلان و اندازه های تقریباً متداول در ایران و نیز همان سازه اما با اسکلت بتنی و با منظور نمودن اثر میانقاب مورد مقایسه قرار می گیرند . نظر به نتایج حاصله ، سیستم آجری مسلح می تواند با عنایت به ویژگیهای مثبت آن و همینطور امکانات موجود کشور ، به عنـوان روش مناسب مقاوم لرزه ای بویژه برای سـاختمانهای مهم و مدارس مد نظر قرار گیرد و با تکمیل و گسترش مطالعات و بررسی منابع معتبر، جایگاه شایستهتری در آیین نامههای ساختمانی ایران پیدا نماید .
کلیدواژه ها:
نویسندگان
آرش رضاوندی
کارشناس ارشد مهندسی عمران ، زلزله – شرکت مهندسین مشاور مهباد
حبیب اسمعیلی پور
کارشناس عمران و رئیس هیئت مدیره شرکت مهندسین مشاور مهباد
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :