بهبود سطح عملکرد سیستم دیوار برشی فولادی نازک با استفاده از محرکهای میله ای کششی فعال

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 410

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICAUCAE01_1718

تاریخ نمایه سازی: 10 تیر 1396

چکیده مقاله:

در این مقاله جابجایی هدف سیستم دیوار برشی فولادی نازک مطابق با آیین نامه های FEMA-356 و FEMA-440 با استفاده از تحلیل استاتیکی غیرخطی (Pushover) به دست آورده شده و جابجایی که سیستم مورد نظر از سطح عملکرد قابلیت استفاده ی بی وقفه خارج شده است به عنوان معیار در نظر گرفته شده است. برای کنترل سیستم مورد نظر در محدوده ی عملکردی قابلیت استفاده ی بی وقفه از محرک میله ای کششی فعال و الگوریتم کنترل فعال بهینه ی لحظه ای استفاده شده است. مدل سازی دیوار برشی فولادی نازک در نرم افزارهای SAP2000 و MATALB و همچنین مدل سازی محرک میله ای کششی فعال در نرم افزار MATLAB به صورت المان های صرفا کششی است و معادلات دینامیکی به فرم فضای حالت نوشته شده است. بررسی ها روی دو قاب 5 و 10 طبقه، 5 دهانه که در دو دهانه از دیوار برشی فولادی نازک استفاده شده انجام شدهاست. نتایج حاکی از آن است که تحت سه زلزله Imperial Valley ،Manjil و Landers هرچه ارتفاع قاب افزایش می یابد برای رسیدن به جابجایی مورد نظر نسبت c/r و مقدار نیروی کنترلی افزایش یافته است.

کلیدواژه ها:

دیوار برشی فولادی نازک ، تحلیل استاتیکی غیرخطی (Pushover) ، قابلیت استفاده ی بی وقفه ، الگوریتم کنترل فعال بهینه ی لحظه ای

نویسندگان

مجید قلهکی

استادیار دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه سمنان

هاشم یوسف نژاد

دانشجوی کارشناسیارشد مهندسی سازه، دانشگاه سمنان

امید رضایی فر

استادیار دانشکده مهندسی عمران ، دانشگاه سمنان