سال انتشار: 1394
کد COI مقاله: ICAUCAE01_0509
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 3,236
فایل این مقاله در 23 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 23 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله بررسی تطبیقی دیوارنگاره های کاخ چهل ستون اصفهان
چکیده مقاله:
مقاله ی حاضر درصدد بررسی تطبیقی دیوارنگاره های کاخ چهل ستون در بطن تاریخ و اندیشه ی صفوی است. دیوارنگاره های چهل ستون اصفهان نمونه ای از بهترین تزیینات وابسته به معماری در ایران است. این دیوارنگاره ها بیانگر رویدادهای تاریخی دوران صفویه و پس از آن به شمار می رود که در کنار مضامین مرسوم ادبی و نقوش گیاهی و تجریدی با تکنیک تمپرا و رنگ روغن بر روی دیوارهای گچی به سبک مکتب اصفهان و به شیوه نقاش شهر صفوی، رضا عباسی نقش شده است. به غیر از تصویرهای میانی تالار اصلی که دارای امضای نقاش معروف دوران قاجار، صادق الوعد است، کلیه نگاره های کاخ فاقد امضا و تاریخ اثر بوده و با عنایت به اینکه شاخص اصلی کاخ چهل ستون، دیوارنگاره ها و نقاشی های آن است، می توان آن ها را بر اساس سبک و مضمون به چهار گروه تقسیم نمود. دسته اول صحنه های تاریخی که حکایت گر روابط بین دربار صفوی و همسایگان شرقی آن است و در تالار بارعام به تصویر کشیده شده اند. دسته ی دوم، قاب های کوچک از صحنه های جشن و شکار که در سطح بالایی از راه های کاخ قرار دارند. دسته ی سوم، صحنه هایی از جشن های شاهانه، در گلگشت با مضامین تغزلی و ادبی که در تاقچه های دو اتاق جانبی تالار اصلی به تصویر کشیده شده اند. دسته ی چهارم، بازتاب حضور بیگانگان در دربار صفوی را که می توان در نقاشی های ایوان های ستون دار جانبی بنا مشاهده کرد. نتیجه بررسی تطبیقی این دیوارنگاره ها نشان می دهد که دیوارنگاره های کاخ چهل ستون بیان گر تداوم اندیشه ی نمایش قدرت با رویکردی نو، تعامل میان نقاشی ایران و اروپا و گرایش به نوعی ریالیسم است که این آثار را به نمایه های ارزشمندی برای شناخت فرهنگ آن دوران بدل نموده است.
کلیدواژه ها:
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا ICAUCAE01_0509 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/607721/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:ذبیح زاده، صدیقه،1394،بررسی تطبیقی دیوارنگاره های کاخ چهل ستون اصفهان،کنفرانس بین المللی معماری، شهرسازی، عمران، هنر و محیط زیست؛ افق های آینده، نگاه به گذشته،تهران،https://civilica.com/doc/607721
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1394، ذبیح زاده، صدیقه؛ )
برای بار دوم به بعد: (1394، ذبیح زاده؛ )
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
نظرات خوانندگان
مقالات پیشنهادی مرتبط
- مطالعه تطبیقی هنر منبت در شهرهای اصفهان و گلپایگان
- مفهوم نقاشی دیواری های کاخ عالی قاپوی اصفهان چیست؟
- بررسی دیوارنگاری در تزئین داخلی کاخ ها تا پایان دوره صفوی
- تاثیراقلیم بر دیوارنگاری بناهای دوره صفوی و بررسی نمونه های کاخ چهلستون در شهرهای قزوین و اصفهان
- بازشناسی آلات موسیقی دیوارنگاره های کاخ چهلستون در دوره ی صفوی
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- بررسی کارکرد موضوعات زیست محیطی در اقامتگاه گردشگری
- تبیین مولفه های طراحی مسکن انعطاف پذیر با تاکید بر پیش ساختگی در مسکن سازمانی؛ نمونه موردی مسکن سازمانی در اهواز
- بررسی پارامترهای بهسازی لرزه ای در ساختمانهای بتن با استفاده از سیستم جداسازلرزه ای LRB
- بررسی و ارزیابی میزان تاب آوری تاسیسات شهری در برابر تهدیدات انسان ساخت
- بررسی و مقایسه تاثیر افزودنیهای الیاف، پلیمر و نانو بر ویژگیهای مخلوط های آسفالت گرم
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.