بررسی رابطه رشد هوشمند و رشد پراکنده

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 642

فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

AICT01_112

تاریخ نمایه سازی: 10 تیر 1396

چکیده مقاله:

رشد و گسترش کالبدی شهر فرآیندی است که بر تمام نظام ها و ساختارهای شهر به طور مستقیم یا غیرمستقیم تاثیر میگذارد. به همین دلیل چنانچه این فرآیند جریان درستی را طی نکند، اثرات نامطلوب بسیاری بر اجزای مختلف شهر برجای میگذارد. رشد و گسترش پراکنده یکی از اشکال رشد شهر است که براساس عوامل متعددی چون دگرگونی بنیان اقتصادی شهر و فراهم شدن امکان بورس بازی زمین، سیاستهای سهل انگارانه شهرسازی و تصمیم گیری های ناگهانی برای توسعه شهری، قوانین و برنامه های ناکارآمد شهری شکل میگیرد. گسترش پراکنده شهر موجب پیدایش پیامدهای ناگوار زیست محیطی، اجتماعی و اقتصادی شده و برای شهرهایی که با آن دست درگریبانند به مسیله ای بغرنج تبدیل شده که اگر تمهیداتی برای کند کردن روند رشد سریع و بی برنامه این شهرها صورت نگیرد بار سنگینی را بر شهر تحمیل میکند. تداوم این روند میتواند به تدریج به تضعیف مدیریت شهری و کاهش روزافزون توانایی آن برای رفع این مشکل و نیز نزول روز افزون کیفیت زندگی در شهر منجر شود.حل مشکل گسترش پراکنده شهری ضروری است، زیرا در بخش اعظم شهر منجر به تضعیف روابط اجتماعی، افزایش مصرف سوخت های فسیلی و وابستگی به اتومبیل و بسیاری مشکلات دیگر شده است که تاکنون نظرات مختلفی در این زمینه مطرح شده که یکی از این نظریات، رشد هوشمند شهری است که با رعایت اصول اصلی آن می تواند راهبردی اساسی بر انتظام فضایی شهرهای جهان واقع شود. در این تحقیق سعی می شود به نظریه رشد هوشمند شهری، تعاریف و اصول آن، معایب و مزایای آن، تفاوت های آن بااسپرال شهری و انتقادهای وارده به رشد هوشمند شهری به صورت جامع پرداخته شود. روش تحقیق در این مقاله توصیفی - تحلیلی بوده است و از نوع کاربردی است. نتایج این پژوهش نشان می دهد که از مقایسه شاخص های رشد هوشمند و اسپرال شهری با توسعه پایدار مشخص شد که اصول رشد هوشمند در مقایسه با پراکندگی شهری در جهت دستیابی به شهر پایدار منطقی تر می باشد.

نویسندگان

وحید کرماجانی

دانشجوی کارشناسی ارشد، برنامه ریزی شهری، گروه شهرسازی، دانشکده فنی و مهندسی واحد تهران جنوب، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

پرویز تیموری امین جان

دکتری تخصصی جغرافیا، عضو هیات علمی، گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری، واحد ملایر، دانشگاه آزاد اسلامی، همدان، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • U.S. Bureau of Census data on Urbanized Areas., 'What is ...
  • Frumkin H., "Urban Sprawl and Public Health, Centers for Disease ...
  • Gruen V., Smith L, Shopping towns USA: the planning of ...
  • McCann B., Driven to Spend, Surface Transportation Policy Project. 2000 ...
  • Bonilla-Silva E., Embrick D. G., Every PlaceHas a Ghetto. The ...
  • Littman , T , (2000) _ Evaluating cristicism of Smart ...
  • Janssen-Jansen, Leonie B.. Smart growth Strategies as for Dutch Development ...
  • Daniels, Tom and Deborah Bowers. Holding our Ground: Protecting America's ...
  • McCann B., Driven to Spend, Surface Transportation Policy Project. 2000 ...
  • نمایش کامل مراجع