ارزیابی نتایج حاصله از پیشبینی نشست سطح زمین ناشی از حفاری مکانیزه تونل خط 2 متروی شیراز با روش های تجربی، تحلیلی و عددی

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 714

فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

UCONFKH02_022

تاریخ نمایه سازی: 10 تیر 1396

چکیده مقاله:

تخمین نشست سطح زمین از مهم ترین اصول طراحی تونل هایشهری می باشد که باید به صورت صحیح و دقیق تخمین زده شود تااز بروز خسارت به سازه های سطحی و غیرسطحی جلوگیری شود. دراین تحقیق پس از بررسی روش حفاری و عوامل تاثیرگذار روشانتخابی بر میزان نشست سطحی، مقطع حفاری شده ای از خط 2متروی شیراز (حد فاصل ایستگاه قهرمانان تا ایستگاه عادل آباد) کهپتانسیل نشست سطحی بیشتری دارد انتخاب و مورد مطالعه قرارگرفت. این مقطع از خط 2 مترو شیراز بر روی رسوبات جوان دورانچهارم قرار گرفته است که شامل خاک های رسی نرم است، همچنینسطح آب زیرزمینی نیز در این مقطع بالاست. برای تخمین نشستلزوما به یک طراحی در فضای سه بعدی نیاز است، لذا نرم افزار Plaxis 3D tunnel برای مطالعه پتانسیل نشست سطح زمیندر طول مسیر مورد مطالعه انتخاب و استفاده شد. همچنین روش-های تحلیلی لوگانتان و پولوس و ساگاستا و روش تجربی پک نیزبرای بررسی پدیده نشست سطحی زمین در مقطع مورد مطالعه بهکار گرفته شد. علی رقم ناتوانی روش های تحلیلی و تجربی در برآورداثر آب های زیرزمینی و اثرات سربار ناشی از سازه های سطحی وترافیک خیابان بر میزان نشست سطحی، بکارگیری این روش ها براییک برآورد مقدماتی مناسب می باشد. با توجه به پروفیل طولی مسیرتونل در این مقطع و نتایج بدست آمده انتظار میرود نشست هایسطحی که در مسیر تونل مشاهده می شوند در محدوده قابل قبولیقرار داشته باشند. نتایج حاصل از روش های تحلیلی و تجربی نشانمی دهد که نشست بیشینه بدست آمده از این روش ها کمتر از مقادیرمحاسبه شده از تحلیل عددی مقطع مذکور می باشد. بررسی ها نشانمی دهد منحنی های بدست آمده از روش پک و بابت همپوشانیبهتری با مقادیر نشست واقعی را دارند.

کلیدواژه ها:

نشست زمین ، روش های تجربی و تحلیلی ، روش های عددی ، نرم افزارPlaxis 3D tunnel ، خط 2 قطار شهری شیراز

نویسندگان

اسماعیل جوارکی منفرد

دانشگاه صنعتی امیرکبیر

کورش شهریار

دانشگاه صنعتی امیرکبیر

محمد عفیفی پور

موسسه مهندسین مشاور ایمن سازان

معین رنجبر

دانشگاه تربیت مدرس تهران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • و23 مهرماه ICU2016، 1395 ...
  • Toan, N. D. 2006. "TBM and Lining Essential Interfaces". Msc ...
  • Sagaseta, C. 1987. "Analysis of underground soil deformation due to ...
  • skew field of fractions of Theء [3] Limanov, L, 1983. ...
  • Bobet, A. (2001). "Analytical solutions for shallow tunnels in saturated ...
  • Loganathan, N., & Poulos, H. G. (1998). Analytical Ground ...
  • Peck , R.B., 1969, Deep Excavations and Tunneling in Soft ...
  • Lee K M, Rowe R K and La K Y ...
  • Ingles O G (1972). Soil Stabilisation, Text Book, Butterworths, Sydney. ...
  • نمایش کامل مراجع