بررسی سرولوژیکی ویروس لکه حلقوی گوجه فرنگی (TORSV) روی گیاهان زینتی دراستان خراسان شمالی
محل انتشار: اولین کنفرانس سالانه تحقیقات کشاورزی ایران
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 740
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
AARC01_140
تاریخ نمایه سازی: 10 تیر 1396
چکیده مقاله:
درسال های اخیر علایم بیماری های ویروسی مانند کوتولگی ،موزاییک ، رنگ پریدگی بافت مردگی ولکه های حلقوی روی گیاهان زینتی در پارک ها ، بوستان ها ومعابر استان خراسان شمالی شیوع پیدا کرده است . ویروس لکه حلقوی گوجه فرنگی (Tomato ring T RSV) spot virus متعلق به جنس Nepovirus وخانواده secovirideo می باشد این عامل ویروسی یکی از عوامل اصلی آلوده کننده گل های زینتی درجهان محسوب می شود دراین تحقیق جهت بررسی درصد آلودگی ویروس TRSV دراوایل پاییز سال 1393 مجموعا 400 نمونه گیاه زینتی به صورت کاملا تصادفی و بدون در نظرگرفتن علایم از پارک ها ، بوستان ها ومعابر استان خراسان شمالی (شهرستان بجنورد وشیروان) جمع آوری شدوشرایط خنک به آزمایشگاه منتقل گردید در آزمایشگاه به منظور ارزیابی وجود ویروس در نمونه های مشکوک ، آزمون سرولوژیکی DAS-ELISA انجام شد ونمونه های آلوده به ویروس که در آزمون الایزا مشخص شدند به گیاهان محک Cucumis sativus ، Vigna Nicotiama glutinousa unguiculata وNicotiana rustica مایه زنی گردیدند .درمایه زنی مکانیکی ویروس مورد مطالعه هرچهار گیاه محک فوق علایم مشخص بیماری را نشان دادند .آلودگی تمام گیاهان تلقیح شده با ویروس با استفاده از آزمون الایزا تایید شد.نتایج حاصل از آزمون DAS-ELISA نشان می دهد که این ویروس در هر دو شهرستان بجنورد وشیروان وجود دارد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
جواد محمدی صفا
دانشجوی کارشناسی ارشد گروه گیاه پزشکی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
سعیدنصرالله نژاد
دانشیارگروه گیاه پزشکی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
محمد رضایی
دانش آموخته کارشناسی ارشد ،مدیریت حفظ نباتات خراسان شمالی
فروه سادات مصطفوی نیشابوری
دانشجویی دکتری گروه گیاه پزشکی دانشگاه زابل
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :