تعیین توزیع مکانی حداکثر مقدار تبخیر-تعرق مرجع روزانه با استفاده از زمین آمار و تصاویر ماهواره نوآ (مطالعه موردی: استان تهران)
محل انتشار: دومین همایش ملی مدیریت شبکه های آبیاری و زهکشی
سال انتشار: 1387
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,337
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
IDNC02_249
تاریخ نمایه سازی: 15 مهر 1387
چکیده مقاله:
تبخیر-تعرق از اجزای اصلی گردش آب در طبیعت بوده و آگاهی از میزان دقیق آن درپروژه های آبی ضروری است. در این بررسی با هدف تهیه نقشه تبخیر -تعرق مرجع منطقه ای حداکثر در استان تهران، تبخیر -تعرق مرجع ماه جولای سال های 1999-2003 با روش هارگریوز -سامانی برآورد و به منظور منطقه ای کردن آن دو روش کریگینگ و کوکریگینگ با متغیر کمکی دمای سطح زم ین استفاده شده است . دمای سطح زمین از تصاویر ماهواره نوآ ماه جولای سال های 2003 - 1999 با تعدادی از الگوریتم های روزنه مجزا برآورد گردیده است . با مقایسه دمای برآورد شده با الگوریتم ها و دمای عمق 5 سانتیمتری خاک، الگوریتم کول و کاسیلیس ( 1997 ) برای منطقه مناسب تشخیص داده شده و به عنوان متغیر کمکی روش کوکریگینگ استفاده گردیده است. نتایج خطای استاندارد برآورد در روش کریگینگ 49/172 و کوکریگینگ 47/995 بوده است . بنابراین برای ترسیم نقشه تبخیر -تعرق مرجع منطقه ای حداکثر روش کوکریگینگ با متغیر کمکی دمای سطح زمین استفاده شده است.
کلیدواژه ها:
تبخیر-تعرق مرجع منطقه ای ، ماهواره نوآ ، هارگریوز -سامانی ، کریگینگ ، کوکریگینگ ، دمای سطح زمین ، الگوریتم روزنه مجزا
نویسندگان
مهدی شهابی فر
استادیار بخش تحقیقات آبیاری و فیزیک خاک موسسه تحقیقات خاک و آب
مهدی کوچک زاده
استادیار گروه مهندسی آبیاری و زهکشی دانشگاه تربیت مدرس
مریم چایچی
دانشجوی کارشناسی ارشد گروه مهندسی آبیاری و زهکشی دانشگاه تربیت مدرس
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :