شبیه سازی مدیریت بهینه مصرف آب در مزرعه گندم با استفاده از مدل CERES-Wheat
محل انتشار: دومین همایش ملی مدیریت شبکه های آبیاری و زهکشی
سال انتشار: 1387
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,539
فایل این مقاله در 5 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
IDNC02_223
تاریخ نمایه سازی: 15 مهر 1387
چکیده مقاله:
آب منبع اصلی تولید غذای بشر می باشد . در مقیاس جهانی بخش عمده ی تولید جهانی غلات از مزارع آبی به دست می آید، این در حالی است که در بسیاری از مناطق کشت آبی ، بیلان آبیاری منفی است. لذا تعیین راه کارهای مناسب در زراعت و مدیریت مناسب منابع آب در بخش کشاورزی به صورت یک اولویت جهانی محسوب می گردد . به منظور شبیه سازی مدیریت بهینه مصرف آب در مزارع گندم (رقم چمران ) در شرایط آب و هوایی اهواز از مدل CERES-Wheat که قبلا ارزیابی گردیده بود ، استفاده شد . در این بررسی شش سطح آبیاری بر مبنای تخلیه مجاز رطوبتی 30 ، 40 ، 50 ، 60 ، 70 ، 80 درصد در خاک رسی لومی به عنوان تیمارهای ورودی به مدل داده شد . مدل اجرا و نتایج شبیه سازی نشان داد که آبیاری بر اساس تخلیه مجاز رطوبت 30 تا 60 درصد ، تاثیرمعنی داری بر کاهش عملکرد دانه نداشته است در صورتی که تحت شرایط آبیاری براساس تخلیه مجاز رطوبت 70 و 80 درصد ، عملکرد دانه به ترتیب به میزان 13 و 44
درصد کاهش یافت. به نظر می رسد تیمار آبیاری براساس تخلیه مجاز رطوبتی 60 درصد با میزان بهره وری آب آبیاری (IWP) و (1/3 گرم دانه به کیلوگرم آب آبیاری ) و بهره وری آب گیاه (CWP) و ( 1/94 گرم دانه به کیلوگرم آب تعرقی ) بالاترنسبت به سایر تیمارها، پیشنهاد مناسبی برای آبیاری گندم در خا کهای رسی لومی در شرایط آب و هوایی اهواز باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
فلورا ره گوی
دانش آموخته کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات اهواز
بهرام اندرزیان
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان
ایرج لک زاده
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :