سال انتشار: 1387
محل انتشار: دومین همایش ملی مدیریت شبکه های آبیاری و زهکشی
کد COI مقاله: IDNC02_155
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 2,410
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 8 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله مطالعه و بررسی عوامل پایین بودن راندمان انتقال و توزیع آب در کانال های با پوشش بتنی (مطالعه موردی شبکه آبیاری و زهکشی قزوین )
چکیده مقاله:
کانالهای آبیاری به عنوان یکی از مهم ترین بخشهای شبکه آبیاری و زهکشی نقش مؤثری در کاهش تلفات و بالا بردن راندمان انتقال و توزیع آب دارند. تلفات آب بیشتر به دلیل نفوذ آب در جدار کانال ها، نفوذ عمقی و تبخیر می باشد. به منظور برآورد راندمان انتقال و توزیع در شبکه آبیاری دشت قزوین ، مطالعه ای در سال 1384 انجام شد. پوشش کانال ها عمدتا بتنی بوده و برای این منظور کانال اصلی شبکه به طول 94 کیلومتر و با دبی طراحی 30 مترمکعب بر ثانیه و همچنین تعدادی کانال درجه 2 انتخاب گردید. در مسیر هر کدام از این کانال ها بازه هایی که از نظر پوشش دچار تخریب و یا با مشکل رشد علف هرز مواجه بوده اند انتخاب شدند و سپس افت دبی از طریق اندازه گیری دبی ورودی و خروجی هر بازه بدست آمد . در مجموع تعداد 30 نمونه اندازه گیری جریان در کانال اصلی و 40 نمونه در کانال های درجه 2 صورت پذیرفت. نتایج نشان داد مقادیر راندمان انتقال در کانال های توزیع درجه 2 بین 87 تا 98 و در کانال انتقال بین 91 تا 99 درصد بوده است . دلایل عمده تلفات در این کانال ها را می توان به درز و ترک های طولی در دیواره جانبی و عرض کانال، تخریب لاینینگ به صورت موردی، رشد علف های هرز در شکاف های ایجاد شده، رسوبات جمع شده در کانال، عدم مدیریت صحیح بهره برداری در بعضی نقاط این شبکه نسبت داد . بهبود و بهسازی لاینینگ در قسمت های تخریب شده ، لایروبی بسترکانال، از بین بردن علف هرز در مسیر کانالها، ترویج استفاده بهینه از شبکه آبیاری برای کشاورزان از راهکارهای موثر در افزایش راندمان انتقال آب خواهد بود.
کلیدواژه ها:
پوشش بتني، شبكه آبياري قزوين، راندمان انتقال آب، مشكلات فني و بهره برداري
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/60167/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:سهرابی، تیمور و اوجاقلو، حسن و موسی یاسوری، ابراهیم و وردی نژاد، وحیدرضا،1387،مطالعه و بررسی عوامل پایین بودن راندمان انتقال و توزیع آب در کانال های با پوشش بتنی (مطالعه موردی شبکه آبیاری و زهکشی قزوین )،دومین همایش ملی مدیریت شبکه های آبیاری و زهکشی،اهواز،،،https://civilica.com/doc/60167
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1387، سهرابی، تیمور؛ حسن اوجاقلو و ابراهیم موسی یاسوری و وحیدرضا وردی نژاد)
برای بار دوم به بعد: (1387، سهرابی؛ اوجاقلو و موسی یاسوری و وردی نژاد)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود ممقالهقاله لینک شده اند :مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
کدام مقالات به این منبع استناد نموده اند
- بررسی بازده انتقال آب و مدیریت بهینه بهره برداری در شبکه آبیاری سد بیدواز(1389)
- بررسی تلفات انتقال آب در کانالهای بتنی شبکه آبیاری سد بیدواز اسفراین(1391)
- ظرفیت ها و راهبردهای مدیریت پایدار بحران آب درفرآیند آب تا نان! یا در مسیر بهره وری آب درکشاورزی(1392)
- بررسی تلفات انتقال آب و مدیریت بهره برداری در کانالهای بتنی شبکه آبیاری سد بیدواز اسفراین(1392)
- بررسی عددی تاثیر زبری های نامتقارن بر توزیع تنش برشی در کانال مستطیلی رو باز(1394)
بر اساس سیستم تحلیلی استنادات مقالات، تاکنون برای نگارش 5 مقاله استفاده شده است.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- شبیهسازی جریان غیرماندگار در شبکه آبیاری بیلهوار با استفاده از مدل HEC-RAS
- مدلسازی کیفی رودخانه قره سو با استفاده از مدل QUAL2K
- بررسی تاثیر دبی جت مستغرق در انتهای حوضچه آرامش بر مشخصات پرش هیدرولیکی در سطح شیب دار
- کم آبیاری درختان پسته با استفاده از آبیاری قطره ای زیرسطحی
- بهینه سازی موقعیت چاه های جدید بر مبنای آنالیز شاخص فرصت مخزن
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- بررسی تأثیر شهرنشینی بر تغییر پهنه سیلاب در مسیل های شهری (مطالعه موردی: مسیل زركش مشهد)
- The Application of statistical techniques to study the interaction between surface water and groundwater resources in karstic zones
- ارزیابی تاثیر کشت حفاظتی بر میزان انباشت اب باران در خاک و عملکرد گندم دیم در استان زنجان
- تاثیر تغییر اقلیم در روند خشک بر توان آبی استان گیلان موردی (شهرستان لاهیجان)
- تاثیر بارندگی بر عملکرد تولید محصولات زراعی دیم در شهرستان های بناب، مراغه و عجب شیر
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.