بررسی اثرات مقایسه ای سولفات آلومینیوم،سولفات مس،ساکارز، هیپوکلریت سدیم، پرایمینگ سرما و اسید سالیسیلیک برعمر ماندگاری گل شاخه بریده رز

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 736

فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCRA01_024

تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1396

چکیده مقاله:

گل رز ( ROSCI hybrid ) از مهم ترین و محبوب ترین گل های شاخه بریده در جهان است که از لحاظ میزان تولید و صادرات ازارزش اقتصادی ویژه ای برخوردار است. یکی از مشکلات پس از برداشت این گل در بازار امروز، افت کیفیت و پایین بودن عمر گلجایی این گل می باشد . امروزه به دلیل اهمیت کاهش تلفات در بخش گلکاری و افزایش ماندگاری گل شاخه بریده رز و حفظ محیط زیست از تیمارهای قابل دسترسی و سالمتر استفاده می کنند. بدین منظور این پژوه با هدف بررسی اثرات مقایسه ای مواد مختلف بر ماندگاری و صفات کیفی اجرا شد. آزمایش در قالب فاکتوریل و بر پایه طرح کاملا تصادفی انجام شد. روش تجزیه آماری با استفاده نرم افزار SAS و مقایسه میانگین ها با استفاده از آزمون چند دامنه ای دانکن انجام شد. در این تحقیق از سرما دهی (3 و 6) درجه سانتیگراد و اسید سالیسیلیک در 4 غلظت (صفر، 3، 5 و 7 میلی مولار) وچهار سطح مختلف سولفات آلومینیوم (0، 75، 150و225 میلی گرم) و سولفات مسی در چهار سطح مختلف (0، 5، 10 و 15 میلی گرم) و غلظت های مختلف ساکاروز 5 ، 10 و 15 میلی گرم بر لیتر و هیپوکلریت سدیم DDIll 200، 100 و 300 و شاهد در چهار تکرار بودند مورد استفاده قرار گرفت. . نتایج نشان داد، تیمار ساکاروز با غلظت ( 2 میلی گرم بر لیتر ) و هیپوکلریت سدیم با غلظت 166ppIll ، تیمارسولفات آلومینیوم 150 میلی گرم برلیتر همراه با تیمار سولفات مس 15 میلی گرم برلیتر (5. 13 روز)، استفاده از پیش سرما در دمای 6 درجه سانتی گراد و اسید سالیسیلیک با غلظت 5 میلی مولار بهترین نتیجه را در ماندگاری ، کیفیت ظاهری گل ، جذب محلول نسبت به شاهد را در بین سایر تیمارها دارا بودند.

نویسندگان

ملیحه شهرکی نادر

باشگاه پژوهشگران جوان ونخبگان، واحد زاهدان، دانشگاه آزاد اسلامی ، زاهدان ،ایران

مهین سرگزی

رییس اداره فنی و اجرایی، سازمان پارک ها وفضای سبز شهرداری زاهدان ،ایران

نسرین اکبری

رییس اداره نظارت برنگهداری فضای سبز، سازمان پارک ها و فضای سبز شهرداری زاهدان، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • _ 1391. بررسی اثر تیمارهای شیمیایی بر افزایش طول عمر ...
  • _ ثانی، ر، کاظمی، ح.و نوذری، ش. 1388. تثیر اتانول ...
  • _ راحمی، م.1383 .فیزیولوژی پس از برداشت، مقدمه ای بر ...
  • - Bloomfield, S.F., 1996. Chlorine and iodine formulations. In: Ascenzi, ...
  • , Doi, M., Ried, M.S. 1995. Sucrouse improves the postharvest ...
  • , Farokhzad, A., A. Khalighi, Y. Mostofi and R. Nader. ...
  • . Nowak, J. and Radnicki, R.M. 1990. Postharvest handling and ...
  • نمایش کامل مراجع