معرفی و شبیهسازی یک آشکارساز شار نوترون با استفاده از فیبر نوری پوشش دادهشده با بورطبیعی در قلب راکتورهای هسته ای
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 678
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
PENPP01_130
تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1396
چکیده مقاله:
هدف از این مقاله، امکانسنجی اندازهگیری شار نوترون از طریق فیبر نوری میباشد. از موضوعات بسی ار مهم در راکتورآگاهی از میزان دقیق قدرت راکتور جهت کارکرد ایمن آن است. یکی از روشهای اندازهگیری قدرت، آشکارساز ی نوترون از طریق اندازهگیری شار نوترون میباشد. در این مقاله با استفاده از یک روش ابتکاری مبنی بر قرار دادن فیبر نوری پوشش دادهشده با بور طبیعی یک آشکارساز جهت اندازهگیری شار نوترونها معرفی و بهینهسازی شده است. در سالهای اخیر از فیبر نوری به دلیل مزایای آن، جهت آشکارسازی ذرات استفاده شده است. زمانی که فیبر نوری با پوشش بهینه در معرض نوترون درون راکتور قرار میگیرد، آلفا تولید میشود. آلفای تولیدی در اثر دز ایجادشده با پوشش بهینه در پوسته فیبر تضعیفی به وجود میآورد. با استخراج رابطه بین شار و دز و همچنین دز و تضعیف امکان محاسبه شار نوترون ها در هر نقطه درون قلب راکتور امکانپذیر میباشد. در این مقاله با استفاده از کد MCNP در ابتدا پاسخ فیبر نوری با پوشش بور طبیعی به چشمه نوترونی خارج از راکتور به دست آمده و سپس نتایج آن در شبیهسازی فیبر نوری با ضخامت بهینه بور طبیعی داخل راکتور تهران در موقعیتهای مختلف جهت اندازهگیری شار راکتور دخالت داده شده است.
کلیدواژه ها:
شار نوترون - آشکارسازی نوترون - فیبر نوری - راکتور تهران - شبیهسازی - کد 7.MCNP2
نویسندگان
مریم عباسی
کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر، مهندسی هستهای- راکتور، دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته کرمان
محمدرضا رضایی راینی نژاد
استادیار، دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر، مهندسی هستهای- راکتور، دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته کرمان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :