بررسی شکل پذیری و خواص مکانیکی ورق فولادی زنگ نزن 316
محل انتشار: سیزدهمین کنفرانس مهندسی ساخت و تولید ایران
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 798
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ICME013_079
تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1396
چکیده مقاله:
در فرآیندهای مختلف شکل دهی ورق، ممکن است قطعه تولیدشده همراه با عیوبی همچون پارگی، گلویی شدن و چروکیدگی باشد. به همین منظور برای پیشبینی تولید سالم یک قطعه در فرآیند شکل دهی، از منحنی های حد شکل دهی استفاده می شود. منحنی های حد شکل دهی در حقیقت، محدوده کرنش هایی است که یک ورق می تواند تحمل کند. از آنجا که منحنی حد شکل دهی بر اساس کرنش وابسته به مسیر کرنش است، در فرایندهای پیچیده، برای پیشبینی موفقیت فرایند از منحنی حد شکل دهی بر اساس تنش استفاده می شود. در این پژوهش به بررسی خواص مکانیکی و شکل پذیری ورق فولادی زنگ نزن AISI 316پرداخته شده است. فولاد زنگ نزن AISI316 به دلیل مقاومت بسیار در مقابل فرسایش، برای وسایلی که باید در تماس زیاد با عوامل فرساینده مانند مواد شیمیایی، حلال ها و آبشور باشند، مناسب است. این نوع از فولادمعمولا در ساخت ابزارهای برنده و لوازم مرغوب آشپزخانه استفاده می شود و برای تاسیسات دریایی نیز مناسب است. در این مقاله ابتدا آزمون کشش تک محوری انجام گرفته و خواص مکانیکی جنس مورد نظر به دست آورده شد و سپس با انجام تست کشش خارج از صفحه، منحنی حد شکل دهی بر اساس کرنش به دست آمد. در مرحله بعد با استفاده از تیوری های حاکم بر پلاستیسیته و داده های تجربی، منحنی حد شکل دهی بر اساس تنش محاسبه گردید.
کلیدواژه ها:
منحنی حد شکل دهی بر اساس کرنش و تنش ، ورق فولادی زنگ نزن ، آزمون کشش خارج از صفحه
نویسندگان
الهام متان کپوری
دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل، پژوهشکده شکل دهی فلزات، دانشجوی کارشناسی ارشد
عبدالحمید گرجی
دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل، پژوهشکده شکل دهی فلزات، دانشیار
محمد بخشی
دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل، پژوهشکده شکل دهی فلزات، استاد
محمدجواد میرنیا
دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل، دانشکده مهندسی مکانیک، استادیار
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :