تاثیر فصل ، سن و جنس بر فعالیت برخی از آنزیم های سرم خون گاو نجدی
- سال انتشار: 1387
- محل انتشار: پانزدهمین کنگره دامپزشکی ایران
- کد COI اختصاصی: THVC15_356
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1062
نویسندگان
گروه علوم درمانگاهی ، دانشکده دامپزشکی ، دانشگاه شهید چمران
گروه علوم درمانگاهی ، دانشکده دامپزشکی ، دانشگاه شهید چمران
چکیده
یکی از نژادهای گاو بومی استان خوزستان نژاد نجدی می باشد که از مشخصات بارز آن وجود برجستگی کوهانی در ناحیه جدوگاه حیوان است . مقادیرطبیعی آنزیم های سرم گاو توسط بسیاری از محققین گزارش شده است . اختلافات موجود در مقادیر ارائه شده توسط محققین مختلف عمدتا مربوط به اختلافات فیزیولوژیک ، درجه حرارت محیط ، کیفیت تغذیه ، سن ، نژاد و جنس می باشد . از آنجا که هیچگونه اطلاعاتی در خصوص آنزیم های سرم خون گاوهای نجدی سالم در خوزستان وجود نداشت هدف از این مطالعه تعیین میزان طبیعی برخی از آنزیم های سرم خون گاوهای نجدی به ظاهر سالم در دو فصل سرد ( زمستان ) و گرم ( تابستان ) در گروه های سنی مختلف و در دو جنس نر و ماده بود . در این مطالعه تعداد 180 نمونه خون از گاوهای نجدی به ظاهر سالم در دو فصل زمستان ) 80 راس ) و تابستان ) 100 راس ) اخذ گردید و فعالیت ALP ، AST ، ALT و LDH در سرم خون با روش های رایج آزمایشگاهی مورد سنجش قرار گرفت . نتایج این مطالعه نشان داد که فصل ، سن و جنس دارای اثر معنی دار بر فعالیت آنزیم های سرم خون گاو نجدی می باشند ، به طوری که فصل دارای اثر معنی دار بر فعالیتALP و LDH می باشد ، فعالیت ALP ، LDH و ALT ، AST تحت تاثیر سن قرارمی گیرد و جنس دارای اثر معنی دار بر فعالیت LDH و ALT ، AST می باشد .کلیدواژه ها
مقالات مرتبط جدید
- دانش بوم شناختی سنتی گالش های مازندران در ارتباط با حفاظت از درختان و درختچه -های جنگل های هیرکانی (مطالعه موردی منطقه لفور)
- بررسی اثر ضدباکتریایی دو محصول اسیدیفایر داخلی و خارجی بر روی برخی باکتریهای بیماریزای طیور
- تعیین غلظت عناصر معدنی پرنیاز و کم نیاز در مایع شکمبه ریز کپسوله شده با هیدروکلوئیدهای آلژینات سدیم و کیتوزان
- بررسی امکان کاربرد میکروگانیسم های پروبیوتیک در جیره غذایی به منظور افزایش راندمان تولید در کارگاه های تکثیر و پرورش ماهیان زینتی
- بررسی اثر ضدویروسی عصاره متانولی سرخارگل در کنترل ویروسVZV
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.