بررسی انعقاد و اعتبار عقد ضمان

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 252

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

PESLS01_378

تاریخ نمایه سازی:

چکیده مقاله:

اثر اصلی قرارداد بین دو طرف در پای بند شدن آنها به مفاد عقد است و آنها را به اجرای چیزی که در آن تصریح شده است ملزم می نماید. عقودو معاملات دارای تعدد و تنوع هستند و هر معامله ای ویژگی،خصایص و آثار مخصوص به خود را دارد اما همه آنها وجوه مشترکی دارند که قانونمدنی در ماده 190 به ذکر آن شرایط اساسی پرداخته است. برای صحت هر معامله متعاملین یا طرفین قرارداد می بایست آن شرایط (قصد ورضا، اهلیت، معین بودن موضوع و جهت مشروع) را دارا بوده تا عقد یا قرارداد واجد آثار قانونی باشد. فقدان شرایط اساسی عقد ممکن است سببعدم نفوذ یا بطلان آن شود. ضمان نیز عقد است و شرایط اساسی عقود باید در آن جمع باشد البته قانونگذار علاوه بر شرایط عمومی صحتمعامله، شرایط اختصاصی نیز برای ضمان قایل شده است که فقدان آن موجب بطلان عقد ضمان خواهد شد.

نویسندگان

محبوبه قوامی پورلاهیجی

کارشناسی ارشد حقوق خصوصی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • جعفری لنگرودی، محمد جعفر. (1393). ترمینولوژی حقوق. تهران. گنج دانش ...
  • صفایی، سید حسن؛ قاسم زاده، سید مرتضی.(1375). اشخاص و محجورین. ...
  • کاتوزیان، ناصر. (1391). قواعد عمومی قرارداد ها. ج 3. تهران. ...
  • نمایش کامل مراجع