امکان سنجی استفاده از مصالح زاید و بازیافتی در مخلوط های آسفالتی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی قیر و آسفالت ایران
  • کد COI اختصاصی: CAAM06_022
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1158
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن زیاری

استاد گروه راه و ترابری دانشکده مهندسی عمران دانشگاه علم و صنعت ایران

علی منیری

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه راه و ترابری دانشکده عمران دانشگاه علم و صنعت ایران

محسن نقوی

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه راه و ترابری دانشکده عمران دانشگاه علم و صنعت ایران

چکیده

کیفیت مواد و مصالح مصرفی در روسازی راه اهمیت بسیار زیادی در طراحی آن و همچنین مشخصات عملکردی راهها دارند. در مواردی که مصالح موردنظر در دسترس نیست یا از محل کارگاه بسیار دور میباشد امکان سنجی استفاده از مصالح در دسترس ضروری به نظر میرسد. این امر موجب کاهش هزینههای حمل و نقل و همچنین استفاده از مواد و مصالحی است که در برخی موارد زاید به نظر میرسند. از آنجایی که خصوصیات مهندسی این مصالح ممکن است برای استفاده در راهها مناسب نباشند، مطالعات بسیاری روی امکانسنجی استفاده از انواع مصالح و مواد ارزان و در دسترس با همراه یا بدون افزودنی خاصی ضروری به نظر میرسد. بهعلاوه مقدار بسیار زیادی مصالح زاید و دور ریختنی از بخشهای مختلف صنعت منجمله صنعت ساخت و ساز تولید میشود که اگر بهطور ایمن و درست مورد استفاده قرار نگیرند باعث آلوده شدن محیط زیست میشوند. استفاده از این مصالح در صنعت راه میتواند یک گزینه اقتصادی باشد. نتیجهی بسیاری از مطالعات نشان داده است که امروزه دامنهی وسیعی از این مواد وجود دارد که میتوان از آنها در صنعت راه استفاده کرد. در این تحقیق نشان داده شده است که موادی از قبیل نخالههای ساختمانی، خرده بتن و خرده شیشه بازیافتی و خاکستر کورههای تولید سیمان استفاده در روسازی راه را دارند. با توجه به مطالعات صورت گرفته نخالههای ساختمانی و خرده بتن بازیافتی خصوصیات مخلوطهای آسفالتی همانند شیارشدگی و مقاومت مارشال را بهبود میبخشند و استفاده از خاکستر کورههای تولید سیمان نیز باعث بهبود پارامتر حساسیت رطوبتی میشود

کلیدواژه ها

مصالح غیر مرسوم، مصالح طبیعی، مصالح بازیافتی، روسازی راه، مخلوط های آسفالتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.