منابع آب، پارامتری مهم در تعیین تقسیمات کشوری استان ها (مطالعه موردی: بررسی طرح پیشنهادی جهت اصلاح بهینه تقسیمات جدید استان قم بر اساس منابع آبی)
محل انتشار: همایش ملی مهندسی عمران و زمین شناسی
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 510
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCCEG01_111
تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1396
چکیده مقاله:
توزیع نامناسب زمانی و مکانی بارش درکشور ، خشکسالی های اخیر استفاده بی رویه از منابع آب زیرزمینی، باعث کاهشمیزان منابع آب در بسیاری از نقاط کشور خصوصا استان های کویری شده است لذا طرح های انتقال آب بین حوضه ای بعنوان یکی ازروش های کاهش بحران منابع آب مدنظر می باشد. در هر طرح انتقال آب بین حوضه ای که معمولا از استان های کوهستانی و مرتفع و پرآب سرچشمه گرفته و به استان های کم آب فلات مرکزی ختم می شود، مشکلاتی نظیر عدم وجود مدیریت جامع و یکپارچه بهره برداریمنابع آب و تقسیم آن ، عدم وجود مدیریت واحد سیاسی در طرح ، مشکلات زیست محیطی و مسایل اجتماعی زیادی خصوصا در خارجاز مرزهای استان هدف انتقال آب به وجود می آید که باعث ایجاد مناقشات بین استانی می شود لذا ارایه راهکارهایی مانند اصلاحتقسیمات کشوری استانها براساس پارامتر مهم منابع آب می تواند از بهترین راه حل ها باشد که در این مقاله به نمونه ای از آن در طرحقمرود در حد فاصل استانهای قم ، مرکزی ، اصفهان و لرستان پرداخته می شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
حیات الله سرلک
کارشناس ارشد مهندسی عمران، شرکت آب منطقه ای لرستان دانشجوی دکتری علوم و مهندسی آب سازه های آبی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :