مقایسه مواد مغذی و هزین ه درآمد حاصل از دو روش برداشت علف یونجه (علف خشک و علف سیلوشده)
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: فصلنامه علوم دامی ایران، دوره: 45، شماره: 1
- کد COI اختصاصی: JR_IJAS-45-1_003
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 489
نویسندگان
دانشجوی دکتری
استادگروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی دانشگاه زنجان،
دانشیاردانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز
چکیده
هدف از این پژوهش، بررسی نهادههای مصرفی، هزینههای تولید، ترکیب مواد مغذی، وعملکرد در استحصال علف یونجه بهصورت خشک و سیلوشده بود. بدین منظور اطلاعات تولید علف خشک یونجه از 75 مزرعه در استان زنجان با استفاده از پرسشنامه در سال 1391جمعآوری شد. نمونهگیری با روش نمونهگیری تصادفی سیستماتیک انجام شد. سپس، دو مزرعه بهمنظور برداشت یونجه برای سیلوکردن تحت بررسی قرار گرفت و تمامی اطلاعاتثبت شد. براساس اطلاعات این دو مزرعه، دادههای تولید یونجه سیلوشده در 75 مزرعه آزمایششده برآورد گردید. نسبت سود به هزینه در تولید علف خشک یونجه و یونجهسیلوشده بهترتیب 20/1 و 44/1 محاسبه شد. هزینه تولید یک کیلوگرم علف خشک یونجه و یونجه سیلوشده بهترتیب 83/5874 و 26/4899 ریال و پروتیین خام تولیدی در تولید علفخشک یونجه و یونجه سیلوشده بهترتیب42/955 و 73/1338 کیلوگرم در هکتار محاسبه شد. قیمت تمامشده انواع انرژی (NEL3X،NEL4X (حاصل از علف خشک یونجه در مقایسه با یونجه سیلوشده بالاتر بود. نتایج نشاندهنده سودآوری بیشتر در تولید یونجه سیلوشده بود.کلیدواژه ها
علوفه، موادمغذی، نهاده مصرفی، هزینه تولیدمقالات مرتبط جدید
- دانش بوم شناختی سنتی گالش های مازندران در ارتباط با حفاظت از درختان و درختچه -های جنگل های هیرکانی (مطالعه موردی منطقه لفور)
- بررسی اثر ضدباکتریایی دو محصول اسیدیفایر داخلی و خارجی بر روی برخی باکتریهای بیماریزای طیور
- تعیین غلظت عناصر معدنی پرنیاز و کم نیاز در مایع شکمبه ریز کپسوله شده با هیدروکلوئیدهای آلژینات سدیم و کیتوزان
- بررسی امکان کاربرد میکروگانیسم های پروبیوتیک در جیره غذایی به منظور افزایش راندمان تولید در کارگاه های تکثیر و پرورش ماهیان زینتی
- بررسی اثر ضدویروسی عصاره متانولی سرخارگل در کنترل ویروسVZV
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.